Femeile sunt mai predispuse să moară din cauza unei afecțiuni comune față de bărbați – Evenimentul Zilei

0
39

Una din zece persoane cu vârsta peste 40 de ani trăiește cu diabet zaharat de tip 2. Este o afecțiune comună care face ca nivelul zahărului din sânge să devină prea mare.

Impact asupra femeilor

Cei care au această afecțiune vor avea simptome precum sete excesivă, nevoia de a urina des și oboseală. Acum, oamenii de știință au avertizat că femeile cu această boală au un risc cu 60% mai mare de deces prematur.

Studiul s-a bazat pe 12.000 de pacienți de la Spitalul Regal din Salford, Manchester. Cercetătorii au descoperit că bărbații cu această boală au un risc crescut cu 44% de a muri prematur și trăiesc cu 4,5 ani mai puțin. Pentru persoanele cu această afecțiune care fumează, experții au spus că acest lucru le-a redus și speranța de viață cu zece ani.

Dr. Adrian Heald, de la Spitalul Regal din Salford, a spus că cercetările lor arată că boala are un impact mai mare asupra celor diagnosticați la o vârstă mai fragedă. De exemplu, el a explicat că o femeie cu diabet zaharat de tip 2 ar putea pierde opt ani din speranța de viață.

Ca parte a cercetării lor, echipa a analizat 11.806 de pacienți cu diabet de tip 2 la Salford Royal Hospital pe o perioadă de 10 ani (2010-2020). Ei au comparat cifrele privind speranța de viață cu populația generală și au luat în considerare și factorii stilului de viață. Din aceste calcule, ei au descoperit că riscul de deces prematur a fost cu 84% mai mare la diabeticii de tip 2.

Îngrijirea persoanelor cu diabet

S-a demonstrat că afecțiunea are un efect mai mare asupra speranței de viață a persoanelor diagnosticate la o vârstă mai fragedă, cei sub 65 de ani prezentând un risc cu 93% mai mare de deces prematur.

Dr. Lucy Chambers, șeful departamentului de comunicații de cercetare la Diabetes UK, a spus că lucrarea scoate la iveală impactul devastator pe care îl poate avea asupra speranței de viață. „Cercetările de acest fel sunt esențiale pentru a înțelege mai multe despre grupurile de persoane cu diabet zaharat de tip 2 care ar putea beneficia de îngrijiri personalizate pentru a-și reduce riscul crescut de complicații și ar putea ajuta la eliminarea decalajelor inacceptabile în ceea ce privește sănătatea și speranța de viață”, potrivit The Sun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.