Gabriela Firea, noi acuzații la adresa lui Nicușor Dan

0
56

Gabriela Firea – ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – trage încă un semnal de alarmă referitor la activitatea lui Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, notând în mediul online că baza sportivă Ion Sahighian a ajuns, din nou, în paragină.

Inaugurată în urmă cu 2 ani – un ”proiect pentru oameni” – baza a fost lăsată în ”perfectă stare de funcționare”, îi reamintește Gabriela Firea lui Nicușor Dan, numai că acum este năpădită de buruieni și niciun sportiv nu se antrenează acolo.

Gabriela Firea acuză că, prin falimentarea cu bună știință a Companiei Municipale Sport pentru Toți, programele sportive gratuite pentru copii au fost sistate, iar pe bazele sportive odată funcționale acum cresc buruieni”, iar o astfel de atitudine nu face altceva decât să arate că Nicușor Dan nu este preocupat de proiectele dedicate copiilor.

Încă un proiect făcut pentru oameni și care, din păcate, a fost lăsat de izbeliște de actuala conducere a Primăriei Capitalei! În urmă cu doi ani, inauguram baza sportivă Ion Sahighian, în apropierea Spitalului Malaxa. Când am preluat-o, nici nu se mai știa că acolo a fost cândva o bază sportivă. Am reamenajat terenurile și am lăsat-o în stare perfectă de funcționare. Din păcate, baza sportivă este din nou în paragină, cu terenuri pline de buruieni și fără sportivi care să se antreneze. Asta spune tot despre preocuparea lui Nicușor Dan pentru proiectele dedicate copiilor.

Ca și în alte cazuri deja celebre, din păcate, tot ce am lăsat ca “grea moștenire” primarului Nicușor Dan pentru a continua, a fost lăsat de izbeliște, îngropat cu cinism și fără nicio strângere de inimă pentru locuitorii Capitalei, doar pentru că era construit de mine și echipa mea.

Prin falimentarea cu bună știință a Companiei Municipale Sport pentru Toți, programele sportive gratuite pentru copii au fost sistate, iar pe bazele sportive odată funcționale acum cresc buruieni”, notează Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

”Când am preluat terenurile, baza sportivă Ion Sahighian era închisă de minimum 15 ani și se afla într-o stare avansată de degradare, toată fiind acoperită de buruieni. În 2020, s-au investit aproape 40.000 € pentru a readuce la viață terenul de fotbal cu iarbă naturală, terenul de fotbal cu iarbă sintetică, vestiarele, două zone pentru tenis de masă și o zonă pentru relaxare”

Gabriela Firea

Gabriela Firea: ”Baza sportivă este din nou în paragină, cu terenuri pline de buruieni” | Sursa foto – Gabriela Firea Facebook

”Pentru Nicușor Dan a fost mai simplu să pună lacătul la poartă”

Gabriela Firea prezintă și fotografii care arată în stare deplorabilă se află, astăzi, această bază sportivă ”destinată, în primul rând, copiilor înscriși în programele sportive ale Companiei Municipale Sportul pentru Toți”.

Concluzia ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse este aceea că Nicușor Dan a considerat că este ”mai simplu” să pună lacătul pe poarta bazei sportive, iar dorințele bucureștenilor, pur și simplu, ar fi fost ignorate. Totul s-ar rezuma, mai scrie Gabriela Firea, la dorința lui Nicușor Dan de a închide companiile municipale deschise în mandatul ei de primar general al Capitalei.

Baza era destinată, în primul rând, copiilor înscriși în programele sportive ale Companiei Municipale Sportul pentru Toți. Și nu erau puțini cei care veneau să practice gratuit un sport. Doar la fotbal, erau înscriși aproape 200 de copii.

Acum, baza sportivă Sahighian este, din nou, abandonată. Gazonul natural nu mai există, în locul lui fiind bălării și ciulini. De pe terenul sintetic, a dispărut tot covorul respectiv, iar băncile pentru sportivi sunt distruse și bune de aruncat. Un teren de aproape 8.000 mp care zace în loc să fie plin de copii și alți fani ai sporturilor”, acuză Gabriela Firea.

”Din păcate, pentru Nicușor Dan a fost mai simplu să pună lacătul la poartă și să ignore dorințele bucureștenilor și nevoia copiilor de a face sport. Doar pentru a-și duce la capăt visul de a închide companiile municipale deschise în mandatul meu. Nici o secundă nu a analizat activitatea acestor companii, să vadă rolul lor. Așa ar face un bun manager, dar în cazul său vorbim doar de nepăsare!”

Gabriela Firea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.