Important cercetător rus în domeniul rachetelor hipersonice, arestat

0
70

Un important om de știință rus, specializat în zborul hipersonic, a fost arestat vineri sub suspiciunea de trădare, potrivit presei de stat ruse.

Dr. Alexander Shiplyuk, directorul Institutului de Mecanică Teoretică și Aplicată al Academiei Ruse de Științe, filiiale din Siberia, este al treilea om de știință rus care este arestat în această vară sub suspiciunea de trădare, relatează News.ro.

CITEȘTE ȘI Rusia a interzis investitorilor din ”țările neprietenoase” să vândă acțiuni la proiecte energetice și la bănci, până la sfârșitul anului

Directorul științific al institutului, Vasili Fomin, a declarat agenției de știri ruse TASS că Shiplyuk a fost trimis la centrul de arest preventiv Lefortovo din Moscova.

Reținerea sa vine după arestarea pe 27 iunie a cercetătorului șef al institutului, Anatoli Maslov, care este suspectat de transfer de date secrete de stat legate de rachete hipersonice.

Petrecerea s-a terminat pentru Europa de Est CITEȘTE ȘI Petrecerea s-a terminat pentru Europa de Est

Pe 30 iunie, Tribunalul Districtual din Novosibirsk a arestat un alt om de știință, Dmitri Kolker, sub acuzația de trădare de stat pentru că ar fi colaborat cu serviciile de securitate ale Chinei, a informat Reuters.

Kolker, care a fost diagnosticat cu cancer în stadiul patru, a murit în timp ce era transferat din centrul de arest preventiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.