Încă 24 de morminte nemarcate ar putea fi victime ale Masacrului de la Tulsa

0
27

Alte 24 de morminte nemarcate, care ar putea conține victime din Masacrul de la Tulsa, din 1921, din Oklahoma, SUA, au fost descoperite într-un cimitir din oraș.

Mormintele nou găsite duc la un total de peste 40 de morminte nemarcate descoperite în Cimitirul Oaklawn din oraș, iar anchetatorii bănuiesc că ar putea exista multe altele.

Au existat până la 300 de victime din Masacrul de la Tulsa, care au fost ucise într-o izbucnire de violență rasială, conform estimărilor moderne, dintre care majoritatea erau de culoare; cu toate acestea, rapoartele din vremea respectivă probabil au minimizat severitatea conflictului.

Printre aceste victime din Masacrul de la Tulsa se numărau și copii

Arheologul de stat din Oklahoma, Kary Stackelbeck, a spus că ultimele săpături au inclus 12 morminte pentru adulți într-un șanț și încă 5 într-un altul. Alte 3  înmormântări au fost în sicrie mici și par să fi fost ale unor copii, relatează Live Science.

Aceste morminte vor fi acum cercetate manual pentru a afla mai multe despre sicriele pe care le conțin; acest lucru va duce la alegerea celor care vor fi exhumate, a spus ea.

Cercetătorii realizează un model fotogrammetric (o tehnică care utilizează fotografia digitală pentru a crea o redare tridimensională detaliată) a fiecărui mormânt înainte de a îndepărta ceva din el; rămășițele umane pe care oamenii de știință decid să le ducă la un laborator criminalistic pentru studii suplimentare vor fi „stabilizate”, astfel încât să poată fi transportate în siguranță, a spus Stackelbeck. Membrii Comitetului de Supraveghere Publică a orașului și clerul supraveghează, de asemenea, înlăturările.

„Încercăm să facem fiecare pas al acestui proces cât mai respectuos posibil”, a spus Stackelbeck, adăugând că rămășițele vor fi reîngropate după ce testele de laborator, printre care analiza ADN, vor fi finalizate.

City of Tulsa’s 1921 Graves Investigation a declarat într-un comunicat că ultimele săpături de la Cimitirul Oaklawn au început pe 26 octombrie și se așteaptă să fie finalizate până pe 18 noiembrie.

Masacrul rasial

Legislatura de stat din Oklahoma a creat o comisie în 1997 pentru a investiga Masacrul Rasial din Tulsa, din 1921, care a fost declanșat de un presupus atac al unui tânăr de culoare împotriva unei tinere albe, acuzație care, ulterior, nu s-a confirmat.

Poliția din Tulsa l-a arestat pe bărbat, pe nume Dick Rowland. Mai târziu în acea zi, gloate înarmate de persoane albe și de culoare s-au ciocnit în fața tribunalului unde era ținut Rowland; focarele de împușcături din ambele părți au izbucnit într-o revoltă rasială, alimentată de tensiuni rasiale profunde între comunitățile albe și de culoare ale orașului.

Până în dimineața următoare, prosperul cartier Greenwood al orașului, cunoscut sub numele de „Black Wall Street” din cauza numeroaselor afaceri înfloritoare deținute de persoanele de culoare de acolo, a fost incendiat și au existat până la 300 de victime din Masacrul de la Tulsa, potrivit Tulsa Historical Society.

„Vara Roșie”

Izbucnirea violenței rasiale în Tulsa a survenit la scurt timp după „Vara roșie” din 1919, în care supremațiștii albi au atacat oamenii de culoare în mai multe orașe din SUA. Se estimează că sute de oameni de culoare au fost uciși în tulburări, potrivit National World War I Museum and Memorial.

În 2001, comisia statului Oklahoma a recunoscut în mod oficial masacrul și a recomandat ca comunitatea de culoare din Tulsa să primească compensații. Dar plata acestor compensații și alte câteva recomandări nu au fost făcute lege, conform statutului Oklahoma.

Orașul Tulsa a început să investigheze masacrul în 2019, înainte de centenarul său, în 2021; investigațiile s-au concentrat pe Cimitirul Oaklawn, unde sute de victime au fost îngropate în morminte nemarcate.

Multe victime din Masacrul de la Tulsa au fost plasate într-o groapă comună

Ultimele descoperiri ale arheologilor din cadrul proiectului întăresc ideea că multe dintre victimele masacrului au fost îngropate acolo în secret.

Au fost efectuate scanări în mai multe locații din cimitir, indicând ceea ce ar putea fi o groapă comună și mai multe morminte nemarcate.

Au fost efectuate scanări și într-o zonă numită The Canes, lângă râul Arkansas din oraș, care indică că solul de sub suprafață a fost deranjat, probabil în timpul înmormântărilor secrete. Investigațiile orașului Tulsa cu privire la masacru sunt în desfășurare și sunt planificate săpături suplimentare.

Vă recomandăm să citiți și:

Un manuscris rar al lui Charles Darwin, scos în curând la licitație

Momentul în care omenirea a fost la un pas de DISPARIŢIE

Cercetătorii au descoperit fragmente pierdute din catalogul stelar al lui Hipparchus

Genomurile antice ale neanderthalienilor oferă indicii rare despre comunitățile din trecut

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.