Locul unic unde apare un miracol o dată la câțiva ani. Totul se schimbă complet, e de o frumusețe incredibilă

0
50

S-a aflat care este locul unic unde apare un miracol o dată la câțiva ani. Acest loc este departe, iar acolo totul se schimbă complet, fiind de o frumusețe incredibilă. Așadar, unde este acest loc micarculos, vedeți în rândurile de mai jos.

Acest loc este unic în lume. Ce se întâmplă aici o dată la 5-7 ani?

Acest loc este un adevărat miracol în întreaga lume. Este vorba despre apariţia covorului floral din deşertul Atacama, din Chile, un fenomen care încântă privirea oricui.

Cei care au norocul să se nimerească în acest loc, la momentul potrivit, rămân muți de splendoarea creată de natură. Trebuie să se rețină faptul că totul se întâmplă o dată la câțiva ani.

Cel mai arid deșert se acoperă cu flori

Astfel, unul dintre cele mai aride deşerturi de pe Terra este acoperit de flori în ultimele zile, în urma a mai multe „ploi de iarnă”, fenomen care are loc normal la 5-7 ani de zile.

De data aceasta, miracolul apariției florilor în deșert se întâmplă la numai doi ani, iar cercetătorii anunță că manifestarea ar putea dura chiar până la sfârşitul lunii care stă să înceapă.

Zona este foarte vizitată în prezent

Astfel, turişti, dar şi oamenii de știință , din lumea întreagă, au luat cu asalt zona din Atacama, atraşi cu toții de de incredibila privelişte.

Fruosul deşert plin de flori mov, roz şi galbene este într-adevăr ceva unic pe pământ, recvunosc autoritățile, dar și cercetătorii. În acest fel, autorităţile au fost inspirate și au hotărît să declare zona respectivă parc naţional.

Anunțul ministerului Mediului din Chile

„Acest anunţ este o veste grozavă… şi este în conformitate cu angajamentul nostru de a fi un guvern ecologic care pune oamenii şi natura pe primul loc”, a anunțat Maisa Rojas, ministrul Mediului din Chile.

Locul unde apar florile o dată la 5-7 ani este situată în regiunea Atacama, însă la graniţa dintre Peru şi Chile, astfel că locuitorii din zonă sunt martori ai fiecărei apariții magice.

De ce a înflorit deșertul mai devreme

Acum ploile neobişnuite din perioadă de toamnă au determinat peste 200 de specii de plante să înflorească, un adevărat spectacol de care lumea este nemulțumită că are loc prea rar, iar totul ține mai puțin decât s-ar dori.

Și România are un loc asemănător

Și țara noastră se mândrește cu o rezervație unică în Europa. Este vorba despre rezervația botanică de bujori de stepă din județul Mureș.

Florile unice în Europa sunt de culoare roșu sângeriu și atrag în fiecare an mii de vizitatori.

Cei care vor să vadă rezervația trebuie să mai aibă răbdare, pentru că bujorii Rezervației Naturale de Bujori de Stepă de la Zău de Câmpie înfloresc undeva în luna mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.