Ministrul Finanțelor, despre cum poți amâna ratele la credite. „La final se plătesc ratele amânate și dobânda acumulată”

0
51

Guvernul a aprobat azi normele de aplicare a ordonanței prin care ratele la credite pot fi amânate pentru o perioadă de până la 9 luni. De această facilitate pot beneficia atât persoanele fizice, cât și cele juridice, anunță ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, despre cum poți amâna ratele

„Se vor duce la bancă cu o declarație pe proprie răspundere că le-au crescut cheltuielile în ultimele 3 luni cu 25% față de o perioadă similară de anul anterior. Evident, trebuie să ia în calcul că pot beneficia de acestă amânare a ratelor numai că la final trebuie să plătească ratele care au fost amânate și dobânda acumulată.

Încă o facilitate care există este pentru cei care sunt beneficiarii programului Prima Casă și Noua Casă unde dobânda nu se capitalizează. Cel mai bine ar fi să poți să-ți plătești ratele și dacă se poate să găsești chiar o trecere la dobândă fixă pentru următoarea perioadă pentru că dobânzile vor mai crește – nu mă ascund să spun lucrul acesta”, a spus Adrian Câciu.


În același timp, ministrul spune că cei care apelează la această soluție – pentru a putea să-și gestioneze mai bine viața de zi cu zi sau afacerile – nu trebuie să se regăsească pe viitoare liste negre ale băncilor.

Adrian Câciu: „Să nu uităm că România are un sistem bancar competitiv”

„Eu cred că nu ajungem acolo. Haideți să vedem cum funcționează”, a spus Adrian Câciu.

„Aceste blacklisturi pe care o bancă le face sau alta sunt într-adevăr situații pe care o bancă le poate face, dar să nu uităm că România are un sistem bancar competitiv. Iar pentru o problemă pe care ai pățit-o nu din cauza ta, ci din cauza unei situații generale, care poate fi dovedită cu documente, eu cred că un cetățean nu trebuie trecut pe o listă neagră”, a explicat Adrian Câciu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: ROBOR la 3 luni, aproape de valoarea de 7.80% miercuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.