NASA Space Apps Challenge, organizat în premieră la Bistrița – TimpOnline.ro

0
32

NASA Space Apps Challenge, cel mai mare hackathon internațional pentru programatori, oameni de știință, designeri, povestitori, creatori, inventatori, tehnologi și toți pasionații de știință și spațiu,va fi organizat anul acesta pentru prima dată şi la Bistrița, anunță Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN).

“NASA International Space Apps Challenge“ este un program de incubare a inovației, organizat în premieră în 2012, în prezent fiind administrat de Earth Science Division, Science Mission Directorate de la sediul central al NASA din Washington DC.

Pe 7 și 8 octombrie 2023, participanții se vor alătura studenților, programatorilor, designerilor, inginerilor și antreprenorilor din întreaga lume pentru a face față provocărilor din domeniul științei, designului și comunicării.

Echipa Space Apps Challenge a oraşului Bistrița va asigura pe plan local organizarea ediţiei anuale a acestui eveniment, care se va desfăşura atât în format fizic (In-Person) cât și online (Virtual). Vă puteți înscrie pe pagina locală a evenimentului accesând link-ul https://www.spaceappschallenge.org/2023/locations/bistrita/.

Temele din acest an pot fi accesate AICI. Pentru informații și întrebări puteți să contactaţi echipa din Bistrița la s[email protected] sau 0745 337 157 – ing. Teodor Ovidiu Oroian.

Echipele Space Apps au între 2-6 membri. Cei care își doresc să participe, pot veni în echipe deja formate (înregistrarea se face individual) sau pot veni singuri urmând să fie ajutați de organizatori să își alcătuiască o echipă.

La hackathon pot participa programatori, oameni de știință, designeri, ingineri, pasionați de tehnologie, specialiști în storytelling, producători, constructori din întreaga lume. Timp de 48 de ore, aceștia vor avea acces la datele publice ale NASA și vor lucra împreună pentru a găsi soluții pentru probleme reale, de pe Pământ și din spațiu.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.