Noaptea Cercetătorilor Europeni la Alba Iulia. Experimente științifice, jocuri, ateliere de lucru și surprize. Intrare liberă

0
31

Cetatea Alba Carolina va fi gazda unui eveniment deosebit de captivant: Noaptea Cercetătorilor Europeni. Evenimentul are loc în data de 29 Septembrie 2023, începând cu ora 17:00. 

”Hai să explorezi lumea științei și a cercetării în cele mai inedite, interactive și captivante moduri, alături de cei mai prietenoși cercetători! Am pregătit pentru tine experimente trăsnite, ateliere de lucru, activități educative, concursuri cu premii și multe surprize. Intrarea este liberă!” au transmis organizatorii.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Skłodowska-Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Noaptea Cercetătorilor Europeni 2023: Expoziții, experimente, conferințe, jocuri și concursuri

​Anual, în ultima zi de vineri a lunii Septembrie, Noaptea Cercetătorilor Europeni (eveniment organizat în majoritatea statelor Uniunii Europene) face știința accesibilă tuturor, prin activități științifice ce combină educația cu divertismentul, organizându-se expoziții, experimente în care publicul este implicat activ, conferințe, jocuri, concursuri și multe altele.

​De la prima ediție a Nopții Cercetătorilor Europeni în 2005 și până acum, milioane de vizitatori au intrat în legătură cu oameni de știință de pe întreg continentul și nu numai.

Evenimentul atrage anual peste 1.5 milioane vizitatori din Europa și nu numai.

Anul acesta, evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni va fi organizat în 26 țări, pe 29 Septembrie 2023.

Peste 400 orașe europene și nu numai vor găzdui întâlniri cu cercetători și oameni de știință, iar publicul va avea ocazia să-i cunoască și să înțeleagă mai bine impactul pe care munca lor o are asupra vieții cotidiene.

Dacă ai o minte curioasă, dacă îți dorești să începi o carieră în cercetare sau ești, pur și simplu, pasionat de știință, Noaptea Cercetătorilor Europeni este evenimentul cel mai potrivit pentru tine.

Aici poți întâlni cei mai prietenoși cercetători, ai ocazia să vezi și să asculți prezentările celor mai inovative proiecte, poți efectua cele mai trăsnite experimente, iar concursurile și surprizele îți vor face experiența participării una de neuitat.

Ultimele articole pe alba24


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.