Oamenii de știință japonezi au creat gândacii-cyborg controlați de la distanță

0
50

Cercetătorii japonezi au conceput un sistem pentru crearea de gândaci-cyborg controlați de la distanță, echipați cu un mic modul de control fără fir care este alimentat de o baterie reîncărcabilă atașată la o celulă solară.

În ciuda dispozitivelor mecanice, electronicele ultrasubțiri și materialele flexibile permit insectelor artificiale să se miște cu ușurință. Aceste realizări vor ajuta la transformarea utilizării insectelor-cyborg într-o realitate practică.

O echipă internațională condusă de cercetătorii de la RIKEN Cluster for Pioneering Research și-au detaliat rezultatele în revista științifică npj Flexible Electronics.

De ce vor japonezii gândaci-cyborg?

Oamenii de știință au încercat să proiecteze insecte cyborg – parțial insecte, parțial mașinării – pentru a ajuta la inspectarea zonelor periculoase și la monitorizarea mediului.

Pentru ca utilizarea insectelor cyborg să fie practică, totuși, manipulatorii trebuie să le poată controla de la distanță pentru perioade lungi de timp. Acest lucru implică controlul fără fir al segmentelor picioarelor, alimentat de o baterie reîncărcabilă minusculă.

Menținerea bateriei încărcată corespunzător este esențială – nimeni nu vrea să rătăcească brusc un roi scăpat de sub control de gândaci cyborg. Abordare optimă găsită este includerea unei celule solare la bord care poate menține bateria încărcată.

Inginerii proiectului au proiectat un rucsac special care poate fi atașat insectelor permițându-i în același timp mișcări naturale.

Tehnologia poate fi adaptată și altor insecte

Condusă de Kenjiro Fukuda, echipa de cercetare a experimentat cu gândaci din Madagascar, care au aproximativ șase centimetri lungime.

Odată ce aceste componente au fost integrate în gândaci, împreună cu firele care stimulează segmentele picioarelor, noii cyborgi au fost testați. Bateria a fost încărcată iar insectele au fost forțate să vireze la stânga și la dreapta folosind telecomanda fără fir.

„Strategia noastră ar putea fi adaptată și altor insecte, chiar și celor zburătoare precum cicadele”, spune Fukuda, citat de SciTechDaily.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Gândaci care au mâncat praf lunar colectat de Apollo 11, vânduți la licitație

Cum au supraviețuit gândacii asteroidului care a ucis dinozaurii?

Meduzele-cyborg ar putea fi folosite pentru explorarea oceanelor

Un exoschelet robotic permite șerpilor să meargă pe patru picioare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.