Oamenii de știință reconstruiesc bătălii biblice epice folosind o nouă tehnologie de datare, într-un nou studiu revoluționar

0
63

Ruinele antice spun doar o poveste parțială a asediilor și cuceririlor epice relatate în Biblia ebraică, dar oamenii de știință folosesc o nouă tehnologie de datare pentru a pune cap la cap evenimentele istorice și a vedea cât de mult se aseamănă cu cele descrise în scripturi, relatează Reuters.

Folosind citirile câmpurilor geomagnetice antice care s-au păstrat de-a lungul timpului în cărămizile de noroi din siturile distruse de incendii și în două colecții de obiecte din ceramică, oamenii de știință de la Universitatea Ebraică și de la Universitatea din Tel Aviv au datat aceste vestigii cu mai multă acuratețe.

Metoda a mai fost folosită în trecut, dar niciodată în această măsură.

„Deoarece avem o bază de date foarte mare, putem compara multe situri diferite în funcție de semnalul magnetic și astfel ajungem la o metodă de datare foarte precisă”, a declarat pentru Reuters Yoav Vaknin, de la Institutul de Arheologie al Universității din Tel Aviv.

Rezultatele studiului indică, de exemplu, că armata lui Hazael, regele din Aram-Damasc menționat pentru prima dată în Cartea Regilor, a fost responsabilă pentru distrugerea mai multor orașe, printre care Tel Rehov, Tel Zayit și Horvat Tevet.

În ceea ce privește aplicarea sa modernă, Vaknin spune că câmpul magnetic și activitatea sa reprezintă unul dintre cele mai mari mistere cu care se confruntă oamenii de știință, iar această tehnologie ar putea fi folosită pentru a prezice modul în care câmpul magnetic se va schimba și se va comporta în viitor.

Citește și…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.