pastilele anti-îmbătrânire pentru câini îi vor face să trăiască mai mult

0
61

Să ne luăm rămas-bun de la animalele noastre de companie e dureros. Dar s-ar putea să nu mai fie nevoie de asta. Acum, un start-up caută să vadă dacă le putem prelungi viața prietenilor noștri pufoși, făcând o pastilă anti-îmbătrânire pentru câini.

Dacă funcționează, există speranță că ar putea avea un impact și pentru terapiile anti-îmbătrânire pentru oameni.

Compania se numește Loyal și, deși este prea devreme pentru a obține rezultate clinice pozitive, scopul lor este să efectueze studii susținute de medicina veterinară, în căutarea unui elixir de viață lungă pentru câinii noștri. Dar cum poți face un câine să trăiască mai mult?

Pastile pentru câini, pentru a trăi mai mult

Loyal a început cu cercetări, până acum efectuând studii care analizează modul în care îmbătrânirea afectează rasele și animalele mai în vârstă. Astfel, lucrează la un produs care să fie administrat la fiecare trei până la șase luni pentru câinii mai mari, care de obicei trăiesc până la jumătate din vârsta raselor mai mici. Între timp, compania lucrează la sprijinirea îmbătrânirii sănătoase la câinii mai în vârstă, cu un produs care implică administrarea zilnică a unei pastile. Ambele produse sunt în faza lor de studiu pilot, cu date estimate de lansare în 2026, respectiv 2024.

Cercetările lor se concentrează, de asemenea, în jurul influenței epigeneticii asupra îmbătrânirii câinilor, care este studiul modului în care comportamentele și mediul nostru pot modifica felul în care funcționează genele noastre. Modificările epigenetice nu fac parte din ADN-ul nostru, ele sunt modificări reversibile care acționează asupra modului în care ADN-ul este exprimat, astfel încât caracteristicile noastre fizice să difere de ceea ce codifică genele noastre. Cercetarea lui Loyal este cel mai mare studiu de epigenetică a câinilor efectuat vreodată.

Părerea lor este că înțelegerea modului în care aceste modificări moleculare contribuie la îmbătrânire ar putea oferi repere mai bune pentru stabilirea sănătății unui câine, îmbunătățirea îngrijirii lor mai târziu în viață, precum și accelerarea procesului de testare a medicamentelor pentru longevitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.