Patru elevi constănțeni participă la Școala de Vară de Științe și Tehnologie de la Măgurele

0
43

A.F. 1 septembrie 2023 | 00:00 233

Cea de-a șasea ediție a Școlii de Vară de Ştiinţă şi Tehnologie de la Măgurele (MSciTeh) s-a desfășurat timp de aproape două săptămâni pentru elevii de liceu și a avut ca temă “Aplicațiile științei și cercetării pentru sănătate”. Pentru al doilea an consecutiv, Școala de Vară s-a desfășurat sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Programul își propune să le facă accesibile participanților laboratoarele de cercetare, experiența cercetătorilor de la institutele de pe Platforma de Educație și Cercetare din Măgurele, a cadrelor didactice din Universitatea din București și ale invitaților acestora pentru stimularea şi interesului faţă de știință.

Patru elevi constanteni participa la scoala de Vara de stiinte si Tehnologie de la Magurele

Acest program este organizat în consorțiul ReConnect – Noaptea  Cercetătorilor, de Universitatea din București, Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN-HH) și Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Patru elevi constanteni participa la scoala de Vara de stiinte si Tehnologie de la Magurele

Pe lângă cercetătorii celor două institute, sunt implicate cadre didactice şi studenți de la Universitatea din București.

La acest program participă timp de două săptămâni  și patru elevi constănțeni, de la Colegiul National de Arte “Regina Maria ” și  Colegiul Național ” Mircea cel Bătrân “.

Patru elevi constanteni participa la scoala de Vara de stiinte si Tehnologie de la Magurele

Elevele Teodora Apostolache și Gheorghiu Daria, clasa a XI- a, Colegiul Național de Arte” Regina Maria”, îndrumate de doamna profesor Gabriela Burlacu fac parte din grupul elevilor selectați pentru a participa la activitățile Școlii de vară.

Alături de cercetătorii celor două institute și profesorii din cadrul facultăților Universității București vor experimenta studiul într-un laborator de cercetare și lucrul în echipă pentru tema de cercetare aleasă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.