Pericolul descoperit în mâncarea de tip fast-food. Specialiștii sunt uimiți de ce consumăm, de fapt

0
44

Veste importantă pentru iubitorii de mâncare fast-food. Potrivit cercetătorilor, unele produse de tip fast-food ar conține materiale plastice ce pot crea probleme grave de sănătate, în special în rândul copiilor. Despre ce ar fi vorba.

Cât de periculoase ar putea fi anumite alimente de la restaurantele fast-food

Cu toții știm că mâncarea fast-food este preferată de zeci de milioane de oameni, datorită faptului că este preparată într-un timp destul de scurt și are un gust delicios.

În ciuda acestui fapt, oamenii de știință au descoperit, în urma unor studii, că anumite produse ar putea fi extrem de nocive pentru cei mici, deoarece consumul în exces de mâncare fast-food le poate crea anumite probleme de învățare.

Un nou studiu publicat marți, 17 ianuarie, raportează că, adesea, cantități mici de substanțe chimice industriale numite ftalați (pronunțat THA-lates), care sunt folosite pentru a face plasticul moale, au fost găsite în mostrele unor produse de la cele mai populare restaurante fast-food din lume, precum McDonald’s sau Pizza Hut, notează cei de la Washington Post.

Lariah Edwards, cercetător la Universitatea George Washington, profesorul Ami Zota și colegii lor au achiziționat 64 de produse fast-food de la lanțurile celebre de restaurante precum McDonald’s, Burger King, Pizza Hut, Domino’s, Taco Bell și Chipotle.

Specialiștii ar fi găsit substanțe chimice nocive în majoritatea probelor colectate. Ftalații pot duce la apariția unor probleme de sănătate, precum perturbări ale sistemului endocrin, probleme de fertilitate și reproducere, precum și risc crescut pentru tulburări de învățare, atenție și comportament la minori.

Citește și Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci fast food mai mult timp. Avertismentul transmis de specialişti!

Ce spun agenții federali și cei de la protecția consumatorilor

Organizația Food and Drug Administration, institutul ce reglementează siguranța alimentelor, nu are praguri legale care să limiteze concentrațiile de ftalați în alimente, potrivit specialiștilor.

De asemenea, jurnaliștii străini relatează faptul că nivelurile de ftalați găsite în produsele fast-food testate de cercetători s-ar afla situate sub pragurile de protecție a sănătății ale Agenției pentru Protecția Mediului, a spus Edwards.

Se pare că nivelurile de ftalați descoperite de cercetători nu ar fi stârnit alarme la agențiile federale.

„Deși FDA are standarde înalte de siguranță, pe măsură ce noi informații științifice devin disponibile, ne reevaluăm evaluările de siguranță.

Acolo unde noi informații ridică întrebări legate de siguranță, FDA poate revoca aprobările aditivilor alimentari, dacă FDA nu mai este în măsură să concluzioneze că există o certitudine rezonabilă că nu există niciun rău din utilizarea autorizată.”, au specificat autoritățile pentru sursa citată.

Citește și Țările cu cele mai nesănătoase mâncăruri din lume. Greșelile incredibile pe care le fac

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.