Peste 1.600 de oameni de știință au semnat o declarație prin care resping existența unei crize climatice și insistă că dioxidul de carbon este benefic pentru Pământ

0
44

Peste 1600 de oamenii de știință din întreaga lume au semnat împreună o declarație prin care resping existența unei crize climatice și insistă că dioxidul de carbon este benefic pentru Pământ, în ciuda opiniilor majoritare privind efectele climatice.

„Nu există nicio urgență climatică”, a declarat Global Climate Intelligence Group (CLINTEL) în Declarația sa mondială asupra climei (pdf), făcută publică în august.

„Clima ar trebui să fie mai puțin politică, în timp ce politicile climatice ar trebui să fie mult mai științifice. Oamenii de știință ar trebui să abordeze în mod deschis incertitudinile și exagerările în predicțiile lor privind încălzirea globală, în timp ce politicienii ar trebui să calculeze fără pasiune costurile reale, precum și beneficiile imaginate ale măsurilor lor politice.”

Un total de 1.609 de oameni de știință și profesioniști din întreaga lume au semnat declarația, inclusiv 321 din Statele Unite. Din România, semntar este Marius Bratu, Senior Meteorolog, prognoza meteo pe termen scurt şi mediu.

Potrivit documentului, care citează arhiva geologică, clima Pământului a variat atâta timp cât a existat, planeta trecând prin mai multe faze reci și calde. Mica eră de gheață s-a încheiat abia în 1850. Prin urmare, nu este de mirare că acum trăim o perioadă de încălzire.

Încălzirea este mult mai lentă decât se prevedea, conform Global Climate Intelligence Group

Documentul spune: “Lumea s-a încălzit semnificativ mai puțin decât prevedea IPCC (Comisia interguvernamentală pentru schimbările climatice), pe baza
forţei antropice modelate. Decalajul dintre lumea reală și lumea modelată ne spune că suntem departe de a înțelege schimbările climatice. Politica climatică se bazează pe modele inadecvate. Modelele climatice au multe deficiențe și nu sunt nici pe departe plauzibile ca instrumente politice. Ele nu numai că exagerează efectul gazelor cu efect de seră, ci ignoră faptul că îmbogățirea atmosferei cu CO2 este benefică. CO2 este hrana vegetală, baza întregii vieți de pe Pământ.

CO2 nu este un poluant. Dioxidul de carbon este „esențial” pentru toată viața de pe pământ și este „favorabil” naturii. CO2 suplimentar are ca rezultat creșterea biomasei vegetale la nivel mondial, în același timp sporind randamentul culturilor din întreaga lume, se arată în document.

Încălzirea globală nu a crescut dezastrele naturale

CLINTEL a respins, de asemenea, narațiunea conform căreia încălzirea globală este legată de dezastre naturale în creștere, cum ar fi uraganele, inundațiile și secetele, subliniind că „nu există dovezi statistice” care să susțină aceste afirmații.

“Nu există dovezi statistice că încălzirea globală intensifică uraganele,
inundațiile, secetele și alte asemenea dezastre naturale sau că le face mai frecvente”, spune CLINTEL, adăugând: “Există dovezi ample că măsurile de reducere a CO2 sunt la fel de dăunătoare, pe atât de costisitoare. Politica climatică trebuie să respecte realitățile științifice și economice”.

„Nu există o urgență climatică. Prin urmare, nu există niciun motiv de panică și alarmă. Ne opunem ferm politicii dăunătoare și nerealiste de renunţarea la emisii de CO2 propusă pentru 2050. Mergeți spre adaptare în loc de atenuare; adaptarea funcționează oricare ar fi cauzele”, se spune în document.

„A crede rezultatul unui model climatic înseamnă a crede ceea ce au pus creatorii de modele. Aceasta este tocmai problema discuției de astăzi despre climă, pentru care modelele climatice sunt esențiale. Știința climatică a degenerat într-o discuție bazată pe credințe, nu pe știință autocritică solidă. Nu ar trebui să ne eliberăm de credința naivă în modelele climatice imature?”, spune CLINTEL.

Modele climatice și reflexia luminii solare

Printre semnatarii CLINTEL se numără doi laureați ai premiului Nobel – fizicienii John Francis Clauser din Statele Unite și Ivan Giaever, norvegian-american.

Domnul Clauser a făcut o completare semnificativă la modelele climatice pentru a respinge narațiunea încălzirii globale: lumina vizibilă reflectată de norii cumuluși care, în medie, acoperă jumătate din pământ.

Modelele climatice actuale subestimează foarte mult acest aspect al reflexiei norilor cumuluși, care joacă un rol cheie în reglarea temperaturii pământului. Domnul Clauser i-a spus anterior președintelui Joe Biden că nu este de acord cu politicile sale climatice.

În luna mai, domnul Clauser a fost ales în consiliul de administrație al CO2 Coalition, un grup care se concentrează pe contribuțiile benefice ale dioxidului de carbon în mediu.

„Narațiunea populară despre schimbările climatice reflectă o corupție periculoasă a științei care amenință economia lumii și bunăstarea a miliarde de oameni”, a spus domnul Clauser într-o declarație din 5 mai, potrivit Epoch Times.

„Știința climei greșită a metastazat într-o pseudoștiință jurnalistică masivă de șoc. La rândul său, pseudoștiința a devenit un țap ispășitor pentru o mare varietate de alte boli care nu au legătură”. „A fost promovat și extins de agenți de marketing, politicieni, jurnaliști, agenții guvernamentale și ecologisti la fel de greșiți. În opinia mea, nu există o criză climatică reală.”

Predicții false pentru Ziua Apocalipsei

Declarația CLINTEL împotriva narațiunii privind schimbările climatice contracarează propaganda răspândită de alarmiștii climatici care au prezis de multă vreme scenarii despre apocalipsă declanșate de încălzirea globală – niciunul dintre acestea nu s-a împlinit vreodată.

În 1970, unii oameni de știință climatologi au prezis că Pământul se va muta într-o nouă eră glaciară până în secolul XXI. Expertul în poluare James Lodge a prezis că „poluarea aerului poate șterge soarele și poate provoca o nouă eră glaciară în prima treime a noului secol”, potrivit The Boston Globe.

În mai 1982, Mostafa Tolba, pe atunci director executiv al programului de mediu al Națiunilor Unite, a declarat că, dacă lumea nu își va schimba cursul, se va  confrunta cu o „catastrofă de mediu care va fi martoră la o devastare la fel de completă, la fel de ireversibilă, ca orice holocaust nuclear” până în 2000.

În iunie 2008, James Hansen, directorul Institutului Goddard de Științe Spațiale al NASA, a spus că, în cinci până la 10 ani, Arctica nu va mai avea gheață în vară.

Pe măsură ce alarmiștii climatici continuă să răspândească propagandă despre încălzirea globală, subiectul a devenit o problemă în cursa prezidențială din 2024, mai mulți candidați respingând-o în mod deschis.

Într-o postare din 13 iulie pe X, candidatul democrat la președinție Robert F. Kennedy Jr. a spus că schimbările climatice „sunt folosite pentru a ne controla prin frică”.

„Libertatea și piețele libere sunt o modalitate mult mai bună de a opri poluarea. Poluatorii se îmbogățesc făcând publicul să plătească pentru pagubele pe care le fac”, a spus el.

În timpul primei dezbateri prezidențiale GOP din 2024, candidatul Vivek Ramaswamy a numit schimbările climatice o „înșelătorie”.

Activiștii pentru climă au insistat că încălzirea globală este responsabilă pentru creșterea temperaturilor în Statele Unite, susținând chiar că temperaturile ating cote record. Într-un interviu recent acordat The Epoch Times, John Christy, climatolog și profesor de științe atmosferice la Universitatea din Alabama din Huntsville, a respins narațiunea temperaturilor record. „La nivel regional, Occidentul a înregistrat cel mai mare număr de recorduri de vară caldă din ultimii 100 de ani, dar Valea Ohio și Upper Midwest se confruntă cu cele mai puține”, a spus el.

„Pentru Statele Unite ale Americii în ansamblu, ultimii 10 ani au produs doar un număr mediu de recorduri. Anii 1930 sunt încă campioni.”

Politicile privind schimbările climatice au fost folosite pentru a justifica schimbările majore ale stilului de viață în Statele Unite de către Departamentul de Energie, cum ar fi restricționarea aparatelor electrocasnice și, uneori, chiar interzicerea lor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.