Președintele Klaus Iohannis participă la Adunarea Generală a ONU de la New York

0
51

Președintele Klaus Iohannis va participa, săptămâna viitoare, la Adunarea Generală a ONU de la New York. După aceasta, șeful statului va face o vizită la San Francisco, conform comunicatului Administrației prezidențiale.

Iohannis merge la New York

În perioada 20-21 septembrie 2022, Klaus Iohannis va conduce delegația României la la cea de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Tema celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU se numește „Soluțiile prin solidaritate, sustenabilitate și știință”. 

Șeful statului va susține marți, 20 septembrie 2022, intervenția națională în plenul Adunării Generale a ONU.

El va participa și la Summitul global dedicat securității alimentare (Global Food Security Summit) și va transmite un mesaj privind eforturile României de a sprijini tranzitul cerealelor din Ucraina și eforturile de a răspunde la preocupările la nivel global privind evitarea unei crize alimentare.

Cea de-a 77-a Adunare Generală a ONU

Cea de-a 77-a Adunare Generală a ONU va avea loc între 13 și 27 septembrie 2022, în timp ce în întreaga lume se desfășoară crize complexe și suprapuse.

 ”Insecuritatea alimentară este iminentă. Nevoile umanitare se adâncesc. Obiectivele climatice rămân în mare parte neîndeplinite. Inegalitatea se agravează.

Toți ochii vor fi ațintiți asupra celui mai important moment al diplomației, pe măsură ce nevoia de cooperare globală urgentă și fără precedent devine din ce în ce mai clară”, se arată în descrierea evenimentului.

Adunarea Generală a ONU va reprezenta o oportunitate pentru liderii mondiali de a analiza și dezbate modul în care putem rezolva în mod colectiv problemele comune ale timpului nostru – și de a crea un viitor mai durabil și mai echitabil pentru toți.

Pe măsură ce comunitatea diplomatică se reunește la New York, Fundația ONU va pune în lumina reflectoarelor momentele cheie, convocând în același timp lideri, experți și persoane influente din toate țările și sectoarele pentru a împărtăși informații și analize utile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.