PRO TV – Extratereștrii nu au contactat încă Pământul dintr-un motiv bizar. Ce spun oamenii de știință

0
80

În ciuda nenumăratelor mărturii ale unor întâlniri cu farfurii zburătoare ori cu ființe de pe alte planete, oamenii de știință susțin că civilizații extraterestre nici nu au luat contactul cu Pământul până azi. Rezultatele unui studiu recent arată de ce nu s-a putut stabili încă o legătură cu extratereștrii, deși oamenirea încearcă de decenii.


Dacă există cu adevărat, extratereștrii nu par dornici sau capabili să intre în contact cu omenirea. Explicația este simplă, crede un grup de cercetători de la Universitatea Ebraică din Ierusalim, condus de astrofizicianul Amri Wandel.


Cercetările sale au ajuns la concluzia că „nu există viață inteligentă” la hotarele cunoscute de omenire, chiar dacă acestea nu sunt foarte îndepărtate.


Cercetătorul a explicat că oamenii au început să emită în spațiu semnale detectabile abia în anul 1974. Undele radio au ajuns până acum abia la circa 15.000 de stele din cele peste 400 de miliarde existente în Calea Lactee, ceea ce reprezintă un teritoriu minuscul. Mai mult, spune cercetătorul, nu a trecut suficient timp pentru ca mesajele noastre să ajungă la civilizațiile extraterestre, dacă ele există, firește.


În esență, numai stelele aflate la cel mult 50 de ani lumină ar fi avut timp să ne răspundă la mesaje, însă, spune astrofizicianul, se pare că „nu e niciun semn de inteligență acolo”, scrie specialistul în publicația The Astrophysical Journal.


Primul semnal radio pentru extratereștri


Amri Wandel susține că omenirea nu se poate aștepta la un răspuns din partea unor civilizații extraterestre mai devreme de 400 de ani de la primul semnal radio transmis în spațiu. Acesta a fost realizat în 1974 și a fost botezat Mesajul Arecibo.Un mesaj radio interstelar, Mesajul Arecibo conține informații de bază despre umanitate și Pământ trimis formațiunilor de stele M13 (Roiul Globular din Hercule). 


M13 este compus din peste 500.000 de stele și este unul dintre cele mai bătrâne obiecte astronomice. Vârsta sa este estimată de la 12 până la 14 miliarde de ani.


Revenind la Arecibo, acesta a avut mai degrabă menirea de a demonstra capabilitățile tehnologice ale omenirii și nu a reprezentat o încercare reală de a intra într-o conversație cu extratereștrii.


Contactul cu civilizațiile extraterestre, periculos?


În primăvara anului trecut, un alt grup de cercetători a anunțat intenția de a transmite în spațiu un alt semnal destinat civilizațiilor extraterestre. Botezat Beacon in the Galaxy, mesajul va conține poziția exactă a Terrei, elemente grafice vizuale ale corpului uman, detalii despre ADN-ul nostru și o reprezentare a sistemului nostru solar.


Regretatul Stephen Hawking a combătut serios proiectul Beacon in the Galaxy, considerând că este o greșeală ireparabilă. Renumitul fizician era de părere că odată ce vor recepționa mesajul nostru, extratereștrii nu vor avea altă misiune decât aceea de a ne distruge.


Fotografii: Shutterstock


Vezi și VIDEO:


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.