Probele nu sunt… – Capital

0
56

Simona Halep a fost testată pozitiv pentru Roxadustat după meciul împotriva Dariei Snigur din turul I de la US Open. Una dintre posibilitățile vehiculate după izbucnirea scandalului de dopaj a fost că cineva rău intenționat i-a sabotat sportivei probele. Acest lucru nu este însă posibil, iar avocații implicați în cazul Simonei explică și de ce.

De ce nu este posibil să se fi sabotat probele?

Dan Mihai, unul dintre cei doi români aleși ca arbitri-experți de către Sport Resolutions, tribunalul care o va audia pe Simona Halep, spune că este imposibil ca probele să se fi sabotat cu bună știință, deoarece acestea nu sunt nominale, tocmai cu scopul de a se elimina acest pericol.

“Probele nu sunt nominale. Simona Halep a fost pur și simplu un număr ca indiciu al probei de urina prelevată la US Open”, a explicat avocatul pentru prosport.ro.

Prin urmare, chiar dacă cineva ar dori să îi facă rău unui sportiv contaminându-i probele, nu ar avea cum să facă acest lucru, pentru că nu ar ști care mostră aparține cărui sportiv.

„Experții laboranți care au analizat proba de urină a Simonei habar nu au avut că ea aparține lui Halep!”, a completat Dan Mihai.

Concluzia este că sabotarea cu intenție a probelor Simonei Halep nu este posibilă, deoarece mostrele nu sunt nominale.

„Probele lui Halep sunt vital-necesare să fie suficient convingătoare pentru panel (n.r. – completul celor trei arbitri Sport Resolutions care o vor audia pe Halep și martorii acesteia)”, a adăugat avocatul.

O altă posibilitate invocată de către sportivă ar fi că i s-a contaminat mâncarea. Paul Ciucur, celălalt avocat Sport Resolutions, spune că acest scenariu nu prea stă în picioare, deoarece cantitatea de Roxadustat găsită în proba Simonei Halep este prea mare.

„Este o șansă destul de redusă ca, prin contaminare în mâncare, alta decât intenționată, să se fi putut regăsi o asemenea cantitate. Singura variantă ar rămâne o contaminare intenționată”, a explicat acesta.

Simona Halep nu va mai juca la World Tennis League

Simona Halep primește lovitură după lovitură. Aceasta a pierdut un contract important la scurt timp după izbucnirea scandalului de dopaj. Sportiva trebuia să participe la turneul demonstrativ World Tennis League, dar patronii evenimentului au anunțat că aceasta nu va fi prezentă.

Simona Halep își asigurase participarea la două turnee demonstrative, care se vor desfășura în luna decembrie și care nu sunt organizate de ITF sau WTA. Ea a fost invitată să joace la World Tennis League și chiar își confirmase participarea, însă acum numele ei nu mai apare pe lista jucătorilor de tenis ce vor participa  evenimentului desfășurat între 19 decembrie și 24 decembrie în Coca-Cola Arena din Dubai. La acest turneu vor participa nume mari din lumea tenisului, cum ar fi Novak Djokovic, Iga Swiatek, Bianca Andreescu, Alexander Zverev, Elena Rybakina și Nick Kyrgios.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.