Putin „nu va supraviețui războiului”! Înalți oficiali ruși discută despre înlocuirea lui – Evenimentul Zilei

0
54

În Rusia au loc „discuții active” privind înlăturarea lui Vladimir Putin de la putere, pe măsură ce oficialii de vârf de la Moscova devin tot mai nemulțumiți de invazia din Ucraina, iar președintele rus pare un lider din ce în ce mai slab, a spus Kirilo Budanov, șeful Direcţiei de Informaţii a Ministerului Apărării din Ucraina.

„Este puțin probabil ca el să supraviețuiască. Iar în prezent, în Rusia au loc discuții active despre cine ar putea să-l înlocuiască”, a spus generalul-maior Budanov.

Expertul în spionaj ucrainean a afirmat că frustrările tot mai mari din rândul clasei conducătoare din țară ar putea duce la înlăturarea din funcție a lui Putin, care pare din ce în ce mai slab.

În prezent, forțele rusești sunt alungate din Herson, iar forțele ucrainene conduse de președintele Volodimir Zelenski sunt hotărâte să recucerească orașul printr-o serie de contraofensive.

Mai exact, trupele ruse au suferit pierderi majore în Ucraina și au fost nevoite să se retragă din unele zone de pe frontul de est, după contraofensiva de succes a Kievului, concentrată pe recuperarea regiunii Herson.

Foto: generalul-maior Kirilo Budanov

Budanov spune că armata ucraineană ar putea prelua controlul asupra regiunii Herson până la finalul lunii noiembrie. Acesta a mai spus că Ucraina pregătește pentru anul următor o contraofensivă ca să recucerească Peninsula Crimeea, anexată ilegal de Putin.

Ucraina va recupera toate teritoriile invadate de Rusia

Kirilo Budanova mai declarat că Ucraina vrea să recupereze toate teritoriile invadate de Rusia și să stabilească granițele țării din 1991, când și-a câștigat independența.

Aproximativ 40.000 de soldați ruși se regrupează în regiune, fiind implicate unele dintre „unitățile ruse cele mai instruite și cele mai capabile”, potrivit generalului-major Budanov.

El a adăugat o contraofensivă pentru recucerirea Crimeii, anexată de Putin în 2014, ar putea avea loc anul viitor, deoarece Ucraina continuă să câștige teren.

Într-un interviu pentru The War Zone, șeful spionilor a mai spus că împingerea forțelor ruse înapoi la granițele Ucrainei din 1991 – anul în care și-a câștigat independența – ar crea „o oportunitate bună de a pune capăt războiului”. El a susținut chiar că acest lucru s-ar putea întâmpla încă de anul viitor.

Șeful serviciilor de informații, despre atacul Rusiei asupra infrastructurii energetice: „a fost dăunător, dar nu critic”

De asemenea, el a refuzat să confirme sau să infirme dacă Ucraina a stat în spatele atacului devastator asupra podului Kerci – singurul pod dintre Rusia și Crimeea care este vital pentru liniile de aprovizionare rusești.

Temerile au crescut în ultimele săptămâni cu privire la disponibilitatea lui Putin de a folosi arme nucleare. Rusia a susținut, de asemenea, că Ucraina intenționează să folosească o armă chimică pe propriul său pământ – denunțată pe scară largă de comunitatea internațională ca fiind o afirmație fără temei cu scopul de a minţi poporul rus, scrie dailymail.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.