Putin “trimite cetățeni la moarte” cu bună știință / Comandanților ruși nu le pasă de viețile voastre

0
56

Într-un discurs adresat direct către cetățenii ruși, sâmbătă seara, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în limba rusă că liderii de la Kremlin înțeleg „perfect că își trimit cetățenii la moarte”, făcând apel la forțele Moscovei să se predea, potrivit Le Monde.

„Veți fi tratați într-un mod civilizat… nimeni nu va cunoaște circumstanțele predării voastre”, a declarat el la câteva ore după ce Rusia a adoptat o lege care înăsprește pedepsele pentru predarea voluntară și dezertare.

Ce a mai spus Zelenski:

„Comandanților ruși nu le pasă de viețile rușilor – ei au nevoie doar să umple spațiile goale lăsate de morți, răniți, cei care au fugit sau de soldații ruși care au fost capturați.

Guvernului dumneavoastră nu-i pasă cine va ocupa aceste locuri. Fie tineri specialiști IT care nu au servit deloc, fie pensionari care au servit doar în armata sovietică.

Pentru dumneavoastră a venit momentul cheie: chiar acum se decide dacă viața dumneavoastră se va sfârși sau nu.

Este mai bine să fugi de mobilizarea criminală decât să fii schilodit și apoi să porți răspunderea în instanță pentru participarea la războiul de agresiune. Este mai bine să te predai în captivitate ucraineană decât să fii ucis de loviturile armelor noastre.

Eroismul și curajul războinicilor noștri, lupta pentru independență și dreptate, care a unit tot poporul nostru, nu lasă nicio îndoială că Ucraina va învinge și că toți invadatorii de pe teritoriul nostru vor fi înfrânți definitiv”.

 

Citește și…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.