Războiul din Ucraina – o carte despre război care militează pentru pace, lansată la Timișoara

0
36

Primele două volume ale impresionantei lucrări Războiul din Ucraina au fost lansate în sala de conferințe a librăriei Cartea de Nisip, de pe strada Circumvalațiunii nr. 8-10, sâmbătă, 1 octombrie.

Autorii cărților, apărute la Editura Rao, sunt pacifiștii: Sorin Roșca Stănescu, Iosefina Pascal, Marius Ghilezan, Petre Romoșan, Cozmin Gușă, Adrian Severin, Andrei Gușă, H.D. Hartmann. Ilustrațiile din carte sunt realizate de timșoreanul Ștefan Popa Popa’S, artistul de renume mondial.

De fapt, această carte extraordinară formată din patru volume – următoarele două volume vor fi lansate în scurt timp – este un mesaj pentru pace, spun autorii, deși este un ideal care, se pare, s-a cam năruit, după ultimele evenimente. Acum ne aflăm într-o incertitudine, fără să îi preconizăm finalul exact.

Cartea Războiul din Ucraina este dovada scriptică a faptului că democrația este vie, dar reprezintă și un semnal de alarmă tras cu privire la pericolul intrării în „Epoca Post-Adevăr”.

Structurată pe zile, ca un veridic jurnal de război, cartea Războiul din Ucraina va așterne în fața ochilor dumneavoastră interpretări diferite ale întâmplărilor aflate și acum în desfășurare.

Mai mult decât atât, Războiul din Ucraina este o „carte documentar” prin intermediul căreia cititorul va parcurge toate etapele premergătoare războiului la care asistăm astăzi și va primi răspunsuri multiple la întrebările cu privire la urmările resimțite atât de România, cât și de întregul Occident, din cauza relațiilor explosive dintre Rusia și lumea civilizată.

De la lecții de istorie și de drept internațional până la previziuni economice și sociologice și, nu în ultimul rând, o notă de pamflet amar, autorii acestei cărți și-au propus să vindece societatea măcinată de „propaganda urii” și să unească poporul dezbinat în față evenimentelor istorice copleșitoare.

Războiul din Ucraina reușește să promoveze ceea ce mass media, precum și părțile beligerante au uitat sau trunchiat cu bună știință în aceste momente de inflexiune istorică: „Dreptul la opinie și liberă informare”. Cartea “Războiul din Ucraina” face parte din categoria cărți științe umaniste -științe politice.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.