Rectorii Azamfirei, Pirtea și Abrudan îl însoțesc pe ministrul Rafila în Cuba, potrivit ambasadei României la Havana

0
51

Trei rectori ai unor universități din România, Leonard Azamfirei, Marilen Pirtea și Ioan Abrudan, l-au însoțit săptămâna aceasta pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în Cuba, la un eveniment unde participă oficiali din Asia, Africa și America Latină, precum și miniștrii Sănătății din Grecia și Cipru, potrivit ambasadei României la Havana.

Prezența celor trei în Cuba, semnalată într-o știre Agerpres care citează ambasada României la Havana, se face remarcată în contextul în care aceiași trei rectori apăreau acum câțiva ani, alături de Sorin Cîmpeanu, în deplasări în țări precum Capul Verde, în cadrul unui turneu ce avea ca pretext susținerea candidaturii României la Consiliul de Securitate al ONU.

Ministrul Alexandru Rafila a anunțat că se află întreaga săptămână în Cuba, pentru o conferință internațională pe teme de sănătate, după cum a semnalat G4Media.ro.

Miercuri, Agerpres a publicat, citând Ambasada României la Havana, o știre potrivit căreia ministrul român, alături de omologul cubanez, au semnat un document ce stabilește cooperarea româno-cubaneză în domeniul sănătății, prezentat drept “pas important în dezvoltarea relației bilaterale”.

Potrivit acelei știri, ministrul a fost însoțit la evenimentul respectiv de către rectorul Universității de medicină, farmacie, știință și tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, Leonard Azamfirei. Au fost prezenți, potrivit informației publicate de Agerpres, și rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, precum și Ioan Abrudan, rectorul Universității Transilvania din Brașov. Sursa citată scrie că prezența acestora “este o garanţie a dezvoltării acestei colaborări, inclusiv în afara domeniului medical”.

Rectorul Leonard Azamfirei (dreapta) alaturi de ministrul Rafila la Havana / Sursa: Crop foto – Ambasada Romaniei in Cuba

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.