S-a descoperit o specie complet neobișnuită de pterozaur. Avea 400 de dinți ca niște cârlige

0
44

Fosila unei specii neobișnuite de pterozaur, cu nu mai puțin de 400 de dinți precum cei ai unui pieptăn, a fost descoperită în Germania.

Descoperirea a fost făcută accidental, într-o carieră, în timp ce oamenii de știință excavau un bloc mare de calcar, care s-a dovedit a avea oase de crocodil, scrie Phys.rog.

”Scheletul aproape complet a fost găsit într-un calcar foarte fin stratificat, care conservă foarte bine fosilele”, a explicat profesorul David Martill, cel care a coordonat cercetările.

Nu doar dinții sunt unici la această specie (unii dintre ei chiar prevăzuți cu niște mici cârlige, pentru ca, cel mai probabil, creveții din meniu să nu scape), ci și forma botului, asemănătoare unei linguri. Un astfel de bot și acești dinți îl ajutau pe pterozaur asemeni unei strecurători, orice ar fi putut fi mâncat rămânând în gură după ce apa era eliminată printre dinți.

Practic, pterozaurul filtra din apă orice i-ar fi putut potoli apetitul.

Locul din Bavaria unde s-a făcut descoperirea este de notorietate, aici fiind găsite multe astfel de rămășițe. De altfel, e locul unde s-a găsit una dintre cele mai mari densități de fosile de pterozauri din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.