Seceta din SUA a scos la suprafață urmele unor dinozauri cu adevărat gigantici, de acum peste 110 milioane de ani (Video)

0
31

Seceta intensă din ultima perioadă a făcut ca urme de dinozaur vechi de 113 milioane de ani să fie vizibile în albia uscată a unui râu din Texas.

Nu întâmplător urmele se află în Parcul Naţional Dinosaur Valley din Glen Rose, la aproximativ 128 de kilometri sud-vest de Dallas, o zonă bogată în astfel de descoperiri.

În mod normal, urmele ar fi fost acoperite de apele râului Paluxy. Oamenii de știință au avut ocazia de a le vedea și în 2010 și iată-le din nou la lumină, în toată splendoarea lor. Cele mai multe dintre urme au fost lăsate cel mai probabil de dinozauri carnivori din specia Acrocanthosaurus, de la începutul Cretacicului, cred oamenii de știință, citați de Smithsonian Magazine.

E vorba despre dinozauri care cântăreau 7 tone și care mergeau pe două picioare, înalți de peste 4,5 metri.

Alte urme au fost lăsate de un Sauroposeidon care cântărea 44 de tone și avea o înălțime de peste 18 metri. Mai sunt însă și alte urme care nu au fost până acum identificate.

”Aceste urme sunt spectaculoase pentru că sunt foarte adânci”, a declarat unul dintre oamenii de știință implicați în studiul acestora, paleontologul Louis Jacobs.

Misiunea oamenilor de știință de a studia urmele este una contracronometru, pentru că acestea ar putea fi acoperite de apă din nou în orice moment. Asta, chiar dacă vestul SUA se confruntă cu cea mai mare secetă din ultimii 1.200 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.