Singura insulă care plutește și se rotește fără ca specialiștii să știe de ce. Imaginile sunt senzaționale VIDEO

0
65

Ai auzit vreodată despre singura insulă care plutește și se rotește fără ca specialiștii să știe de ce? Este situată în mijlocul unei mlaștini din Delta Parana, din nord-estul Argentinei. Potrivit oamenilor de știință, există aici de peste două decenii. În fiecare zi, se mișcă, un fenomen foarte straniu și, deopotrivă, foarte interesant pentru cercetători.

Singura insulă care plutește și se rotește

El Ojo sau „Ochiul”, așa cum s-ar traduce, este una dintre insulele secrete despre care probabil nu ai auzit. Insula cu formă circulată este situată în mijlocul unei mlaștini din Delta Parana, nord-estul Argentinei. Bucata de pământ măsoară aproape 120 de metri în diametru și este aproape perfectă, din punct de vedere geometric. Pare să plutească pe axa sa, fiind înconjurată de un mic canal de apă limpede și rece.

Există aici de peste 20 de ani de zile. Seamănă cu o semilună și se mișcă în fiecare zi. Însă nimeni nu știe de ce. Nu este prima insulă plutitoare de acest fel. Altele similare se regăsesc și în Finlanda, Turcia, Italia și Ucraina. Aceasta se face, însă, remarcată prin rotația sa continuă.

Insula El Ojo ar fi fost descoperită de către cineastul argentinian Sergio Neuspiller. Regizorul se afla în căutarea unei locații pentru a filma un proiect despre activități paranormale. La momentul respectiv, nu și-a dat seama că insula se rotea încet. Și-a dat seama de acest fenomen când a revenit în vizită și insula arăta total diferit.

Mișcările insulei circulare pot fi monitorizate chiar și cu ajutorul imaginilor din satelit ale Google. Există și înregistrări video ale insulei, ce datează încă din anul 2003. Se crede că El Ojo a fost formată de curenți unici, care permit o mișcare constantă a pământului moale.

Misterul insulei El Ojo rămâne nedescifrat

În anul 2016, cineastul argentinian Sergio Neuspiller a început să strângă fonduri pentru a descoperi ce se află în spatele misteriosului fenomen de la insula El Ojo. Proiectului i s-a alăturat și un inginer din New York.

Scopul a fost strângerea unei sume de 50.000 de dolari. De atâția bani era nevoie pentru a se afla dacă, într-adevăr, mișcările continue ale insulei sunt determinate de curenți. Acest lucru nu a putut fi descoperit, însă. Cei doi nu au reușit să strângă nici măcar o cincime din sume necesară pentru a acoperi costurile investigației.

Citește și: Locul interzis din România, e ceva unic şi spectaculos. Motivul pentru care turiştii nu au voie să meargă acolo

Misterul insulei El Ojo rămâne, astfel, nedescifrat. Există voci care spun că totul ar avea legătură cu OZN-urile. Alții spun că este imposibil ca o astfel de formațiune să se fi format în mod natural, sugerând că ar fi avut loc o manipulare a terenului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.