Socialistul Lula da Silva, de partea lui Putin. Brazilia nu va livra Germaniei muniție pentru tancurile destinate Ucrainei – Evenimentul Zilei

0
48

Presa de propagandă din Rusia susține că președintele brazilian Luiz Inácio da Silva a respins o solicitare a Guvernului german de a livra muniție pentru tancurile ce vor ajunge în Ucraina. Agenția rusă de stat Ria Novosti a preluat informația dintr-o publicație braziliană, Folha de Sao Paulo, spunând că este vorba despre muniție destinată tancurilor Leopard.

„Lula a recurs la dreptul său de veto în privința furnizării de către Brazilia a muniției necesare pentru tancurile din Ucraina. Pentru a-și păstra neutralitatea și pentru a nu-i provoca pe ruși, președintele a respins cererea Germaniei”, se arată în articolul preluat de propaganda rusă.

Potrivit sursei citate, decizia de a refuza Berlinul a fost luată în urmă cu o săptămână, după cum relatează site-ul Vesti din Rusia.

Sursele publicației au afirmat că liderii țării ar fi discutat despre furnizarea de muniție pentru tancuri Leopard 1 în valoare de aproximativ 4,9 milioane de dolari.

Sursa foto. Wikipedia

Germania a căutat muniție pentru tancuri antiaeriene

Tancurile Leopard 2, pe care Germania și mai multe state membre NATO urmează să le transfere în Ucraina, folosesc muniție de tip NATO, de calibrul 120 mm. Astfel, există mai mulți furnizori de muniție pentru acest tip de vehicule.

Pe de altă parte, conform unor informații mai vechi, din luna mai a anului trecut, Germania a căutat în Brazilia, un alt tip de muniție, pentru tancurile antiaeriene de tip Ghepard (Cheetah). Acestea sunt niște vehicule mult mai vechi, având o vârstă de 40 de ani, și urmau să fie donate Ucrainei. Muniția pentru aceste tancuri era mai greu de găsit deoarece fabricantul nu mai deținea stocuri. Conform unui articol DW din perioada respectivă, în stocurile germane mai existau circa 23.000 de proiectile pentru Ghepard (Cheetah).

Drept, urmare, oficialii guvernului de la Berlin anunțau că vor apela la stocurile de muniție ale Braziliei, Iordaniei și Qatarului pentru a completa necesarul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.