Tauber, din arest: „Nu trebuie să ne întristeze”, probele prezentate ar fi „foaie verde și povești”. Ce a mai declarat

0
57

Deputata Partidului Politic „ȘOR”, Marina Tauber, aflată în arest în Penitenciarul nr.13, a transmis prin intermediul avocatului său un mesaj, în care i se adresează lui Ilan Șor, colegilor de partid și nu doar, președintei țării, celor din PAS și cetățenilor. Tauber acuză PAS de șantaj și manipulare și a reiterat că este nevinovată și că va fi puternică orice s-ar întâmpla.

„Faptul că voi petrece în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 nu trebuie să ne întristeze. Eu vă promit că voi fi puternică și vă rog și pe voi să-mi promiteți același lucru”, a subliniat Marina Tauber.

Deputata le-a mulțumit tuturor celor care o susțin.

„Mult stimate președinte Ilan Șor, stimați colegi deputați, dragă echipă a Partidului „ȘOR” din Orhei, colegii mei dragi din Bălți, Chișinău și din toată țara, vă mulțumesc enorm pentru prezența voastră la Judecătoria Ciocana, dar și pentru susținere și sprijin. De asemenea, le mulțumesc tuturor membrilor și simpatizanților Partidului „ȘOR”. Susținerea voastră înseamnă foarte mult pentru mine”, a scris Tauber.

Din nou, a azuzat-o pe șefa statului și PAS că ar sta în spatele arestării și că astfel, ar vrea să-l șantajeze pe Ilan Șor.

„Maia Sandu și PAS ne șantajează, vor să ne distrugă, vor să le respectăm condițiile. Nu le va reuși nimic. Nimic! Pe noi nimeni nu ne oprește și nici nu ne va opri. Mă mândresc cu decizia domnului Șor de a refuza orice conlucrare cu ei și așa va fi și de acum încolo, chiar dacă presiunea va fi din ce în ce mai mare. 

Nu vom trăda Patria, așa cum a făcut Maia Sandu și Igor Grosu, nu vom opri lupta noastră pentru interesele oamenilor și ne vom îndeplini toate promisiunile pe care le-am făcut în fața cetățenilor, care ne-au delegat în Parlament. Maia Sandu, încetați să ne mai șantajați! Toată lumea știe că după decizia de astăzi în privința mea, îl șantajați și pe Ilan Șor. Noi vom merge înainte, iar lupta noastră va fi și mai puternică”, a menționat Tauber.

Adresându-se cetățenilor Republicii Moldova, deputata se declară nevinovată și spune că probele prezentate sâmbătă la Judecătorie sunt doar „aberații”.

„Repet, sunt nevinovată și nu recunosc ceea ce mi se impută. Astăzi, am citit încheierea judecătorească prin care am fost pusă sub învinuire și chipurile au fost prezentate „probe”. Foaie verde și povești, nicio probă, nicio dovadă că sunt vinovată. Altfel spus, doar cuvinte, cifre, presupuneri, aberații”, a precizat Marina Tauber.

Serviciul de presă de la Președinție ne-a comunicat sâmbătă, 23 iulie, că nu va comenta acuzațiile, lansate de Tauber, de altfel, și atunci când a fost reținută. Pe 22 iulie, PAS le-a calificat drept false și populiste.

TV8.md reamintește că Marina Tauber a fost plasată în arest în Penitenciarul nr. 13 pentru 30 de zile. Decizia a fost luată sâmbătă, 23 iulie, de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Aceasta a fost pusă sub învinuire pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „ȘOR”.

Anterior, Tauber a fost reținută pentru 72 de ore și plasată în izolatorul de detenție preventivă al CNA, fiind vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „ȘOR” pentru semestrul I al anului 2022”.

Tauber a spus că nu își recunoaște vina și că toate acțiunile și învinuirile la adresa ei sunt doar niște presiuni și lupte politice. 

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS), în comun cu procurorii anticorupție, au descins joi, 21 iulie, cu percheziții în mai multe locații din țară, în cadrul unui dosar pornit cu privire la finanțarea ilegală a Partidului ȘOR. 

Potrivit procurorilor, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste. Banii grupului criminal ajungeau în Republica Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare precum Dubai, Viena, Monaco.

Au avut loc percheziții și în mai multe locații din țară, în aceeași cauză penală. Verificări s-au făcut inclusiv la sediul central al PP „ȘOR”, situat pe str. M. Kogălniceanu din Capitală.

 Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.