Test de inteligență pentru genii

0
70

Provocare: puteți să adăugați doar două bețe de chibrit pentru a rezolva ecuația în 20 de secunde?

Testul este destinat celor cărora le place să rezolve puzzle-uri analitice și jocuri. Acest tip de teste se aseamănă ghicitorilor și puzzle-urilor, fiind versiuni mai complexe ale acestora, pentru rezolvarea cărora este nevoie de gândire laterală, potrivit site-ului Jaran Josh.

Gândirea laterală, potrivit specialiștilor în analiză comportamentală, este preocupată de schimbarea tiparelor. În loc să ia un model și să-l dezvolte în continuare, așa cum se face în gândirea verticală, gândirea laterală caută să restructureze un model punând lucrurile împreună într-un mod diferit.

Un atribut al ofițerilor de informații

Conceptul de gândire laterală, care ajută la procesele de gândire creativă și de rezolvare a problemelor, a fost inventat de Edward de Bono, reputat om de știință.

Gândirea laterală este și un atribut indispensabil ofițerilor Serviciului Român de Informații care analizează posibilele situații în care este pusă în pericol siguranța națională, potrivit unei analize din publicația instituției, Revista Intelligence.

„Gândirea laterală se ocupă cu generarea de idei noi. Există o anumită concepție potrivit căreia ideile noi apar numai pe calea invențiilor tehnice. Însă acesta este doar un aspect minor. Noile idei reprezintă materia schimbării și a progresului în orice domeniu, de la știință până la artă și de la politică până la fericirea individuală. Gândirea laterală se ocupă, de asemenea, cu spargerea barierelor conceptuale ale vechilor idei. Aceasta duce la o schimbare de atitudine și de abordare; ne face să privim cu totul altfel lucruri pe care le-am privit întotdeauna în același fel. Eliberarea de vechile idei și stimularea unora noi sunt două aspecte îngemănate ale gândirii laterale”, conform sursei citate.

Care e răspunsul corect

În testul propus, o minte alertă poate găsi soluția în 20 de secunde. Trebuie să analizați cu atenție numărul și poziția exactă a bețelor de chibrit.

„Adăugați 2 bețe de chibrit pentru a transforma egalitatea 3-0=5 într-una adevărată!”

Astfel, pentru a ajunge la soluție, trebuie să adăugați un băț de chibrit în partea stângă a cifrei trei, care devine prin urmare cifra 9, și să adăugați un băț în dreapta cifrei 5, care devine 9.

Deci, răspunsul corect este:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.