Testul borcanului care îţi spune cât vei trăi. Vei avea sau nu o viaţă lungă?

0
58

Află cât vei trăi cu ajutorul unui borcan de murături. Poate să sune surprinzător, însă noi studii realizate în Austria arată că poți afla care este starea ta de sănătate și cât de mult ai putea să trăiești în funcție de felul în care manevrezi un borcan de legume. Nu reușești să deschizi borcanul de murături? Te chinui să reușești să îi îndepărtezi capacul? Cercetătorii spun că motivul ar avea legătură cu o forță slabă a mâinilor, care poate să indice probleme de sănătate mai grave.

Află cât vei trăi cu ajutorul unui borcan

Forța musculară este un indicator destul de precis al longevității unei persoane. Studii arată că o forță slabă a mâinilor este asociată cu probleme de sănătate care pot fi grave. Chiar și în rândul tinerilor. Vorbim în acest caz despre afecțiuni cardiace și pulmonare, în mod special. Este pusă problema și unei speranțe de viață mai mică decât media specifică grupei de vârstă.

Oamenii de știință de la International Institute for Applied Systems Analysis susțin că măsurarea forței din mâini a unei persoane reprezintă un mijloc rapid de a evalua forța musculară a corpului, în general. Cercetătorii au vrut să afle care este nivelul de slăbiciune din mâini care ar trebui să-i îngrijoreze pe specialiștii din sănătate, dar și pe pacienți.

În general, puterea din mâini a unui individ depinde și de sex, vârstă și înălțime. Potrivit teoriilor oamenilor de știință, noul experiment ar ajuta la identificarea pacienților cu un risc ridicat de moarte prematură.

„Este similar cu măsurarea tensiunii arteriale. Atunci când nivelul tensiunii arteriale este în afara unui anumit interval, medicul poate decide fie să prescrie un anumit medicament, fie să trimită pacientul la un specialist pentru examinări suplimentare”, a explicat cercetătorul IIASA, Serghei Scherbov.

O mică slăbiciune a mâinilor poate fi un semn rău

În urma experimentului efectuat, cercetătorii au ajuns la concluzia că inclusiv o slăbiciune mică a mâinilor unei persoane poate reprezenta un semnal negativ privind starea de sănătate a unei persoane. O putere de a strânge un borcan de murături care a fost evaluată sub media grupei de vârste este un indiciu al unei afecțiuni de sănătate care conduce la un deces timpuriu, potrivit sursei citate.

Așadar, este un semn bun dacă strângem puternic mâna unei persoane? Oamenii de știință spun că nu neapărat. Acest lucru nu pare să fie asociat cu un risc mai mare sau mai mic de moarte.

„Nu sugerăm că oamenii ar trebui să antreneze forța de strângere a mâinilor pentru a diminua riscurile de mortalitate. Cel mai probabil, dacă cineva își îmbunătățește forța mâinilor prin exerciții, nu va exista niciun impact… Sau probabil unul foarte mic, asupra stării sale generale de sănătate.

Cu toate acestea, slăbiciunea din mâini poate servi ca indicator al dizabilității. Deoarece reflectă o forță musculară scăzută, care este asociată cu un risc mai mare de deces. Un stil de viață sănătos și exercițiile fizice rămân în continuare cele mai bune abordări pentru a menține o stare de sănătate bună”, a conchis Sonja Spitzer, cercetător postdoctoral la Centrul Wittgenstein pentru Demografie și Capital Uman Global.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.