Un asteroid imens va lovi atmosfera Pământului săptămâna aceasta

0
52

Un asteroid imens va lovi atmosfera Pământului săptămâna aceasta / Foto: Pixabay, de MasterTux

Un asteroid uriaș, descoperit recent de NASA, va lovi atmosfera Pământului săptămâna aceasta.

Un asteroid care se îndreaptă spre atmosfera Pământului a fost descoperit recent de NASA, potrivit LAD Bible.

Asteroidul 2023 BU a fost observat pe 21 ianuarie de către Centrul pentru Studiul Obiectelor din Apropierea Pământului (CNEOS) al NASA și este programat să treacă pe lângă Terra vineri dimineață, 27 ianuarie.

Acesta va trece la aproximativ 3.500 de kilometri deasupra suprafeței Pământului, fiind, așadar, a patra cea mai apropiată dintre rocile spațiale trecute și viitoare care se vor apropia de planeta noastră. Acest asteroid este atât de aproape de Pământ, încât se află puțin sub o distanță medie de trei procente între Pământ și Lună.

Cât de mare este asteroidul

Chiar dacă acest asteroid ar avea o traiectorie spre Pământ, nu ar fi prea multe motive de îngrijorare, deoarece, potrivit CNEOS, el măsoară măsoară până la 29 de metri.

Potrivit experților spațiali de la NASA, orice asteroid mai mic de aproximativ 30 de metri ar avea mai multe șanse să se facă scrum în atmosfera Pământului decât să atingă solul.

Deoarece se așteaptă ca asteroidul să treacă pe lângă atmosfera Pământului, pasionații de astronomie vor putea observa Asteroidul 2023 BU, datorită proiectului Virtual Telescope Project (VTP).

VTP reprezintă un set de telescoape robotizate instalate în Ceccano, Italia, care sunt accesibile online, configurate astfel încât să aveți propria experiență astronomică din confortul casei dumneavoastră. Transmisia în direct de către VTP a asteroidului va începe joi, 26 ianuarie.

Laserul care va detecta viața extraterestră

Și, vorbind despre echipamente astronomice impresionante, un nou laser portabil finanțat de NASA a fost dezvoltat pentru a ajuta oamenii de știință să detecteze viața extraterestră. Cu o greutate de 17 kilograme, se spune că dispozitivul portabil actualizat este suficient de mic și suficient de ușor pentru ca astronauții să-l poarte cu ei în misiuni spațiale.

Dispozitivul, creat de o echipă condusă de Universitatea din Maryland, folosește un laser ultraviolet pentru a îndepărta particulele din materialul planetar. Aceste particule vor fi apoi analizate în speranța de a găsi compuși organici.

Noul laser de vânat de extratereștri le permite oamenilor de știință să acceseze compuși cu proprietăți mai complexe. Compușii mai mici, cum ar fi aminoacizii, sunt mult mai greu de analizat, spun oamenii de știință.

Experții spun că laserul este mult mai potrivit pentru călătorii în spațiu decât prototipul anterior, mult mai mare, și ar putea fi gata de lansare în spațiu în “următorii câțiva ani”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.