Un campus de știință și educație va fi realizat de Primăria Cluj-Napoca și Universitatea Babeș-Bolyai

0
33
Un ansamblu destinat științei, educației și inovării este realizat de Primăria Cluj-Napoca și Universitatea Babeș-Bolyai – proiect prezentat în cadrul unei dezbateri publice desfășurate miercuri, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, cele două instituții au demarat proiectul Science Campus, echipa câştigătoare fiind selectată de un juriu internaţional în urma unui concurs de soluţii. Contractul de proiectare încheiat în urma concursului de soluţii cu SC KLX Studio SRL este în valoare de 1,7 milioane euro. Concursul internaţional de soluţii a fost organizat anul trecut de Municipiul Cluj-Napoca, în asociere cu Universitatea ‘Babeş-Bolyai’, împreună cu Ordinul Arhitecţilor din România (OAR), cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din România – Filiala Transilvania’, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Primăria Cluj-Napoca.

Acesta afirmă că ansamblul se înscrie în strategia Municipiului Cluj-Napoca de a dezvolta o infrastructură extinsă şi puternică pentru educaţie, cercetare, inovare şi transfer tehnologic.

Suprafaţa totală a campusului va fi de 6,48 hectare. Pe o suprafaţă de 3,48 hectare, Primăria va realiza un centru ştiinţific / Science Center, o piaţă urbană şi terenuri de sport. Restul suprafeţei îi revine UBB pentru realizarea unui ansamblu complex de cercetare-dezvoltare-inovare, în forma specializării inteligente InfoBioNano4Health, incluzând şi un campus universitar, care va include sediul Facultăţii de Matematică şi Informatică, alături de un cămin studenţesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.