Un studiu a arătat cine ascunde mai bine infidelitatea, dintre femei și bărbați. Rezultatele au fost neașteptate

0
51

Cercetătorii au fost surprinși de rezultatele unui studiu care a arătat cine poate ascunde mai bine infidelitatea, dintre femei și bărbați.

Cine ascunde mai bine infidelitatea, dintre femei și bărbați, conform unui studiu

Potrivit unui studiu condus de oamenii de știință, bărbații sunt mai puțin capabili să-și ascundă aventurile cu altcineva decât femeile.

Cercetătorii de la Universitatea din Australia de Vest au luat un grup de 1.500 de persoane, cărora le-au arătat imagini cu 189 de adulți caucazieni, dintre care 101 bărbați și 88 femei.

Oamenii din grup au fost provocați să identifice care dintre persoanele prezentate în fotografii au fost infidele partenerilor.

Respondenții au primit apoi provocarea să clasifice figurile în funcție de probabilitatea de a-și înșela partenerul, pe o scară de la 1 la 10. Unu însemna “șanse mici să fie infidel”, iar 10 “extrem de probabil să fie infidel”.

Rezultatul a fost publicat în revista Royal Society Open Sience. Potrivit acestuia, “atât bărbații, cât și femeile pot să evalueze corect bărbații infideli, dar nu și doamnele și domnișoarele care calcă strâmb într-o relație”, notează peroz.ro.

Mulți dintre cei care au fost implicați în studiu au reușit să identifice bărbații capabili de infidelitate. În cazul femeilor a fost mult mai dificil.

Se pare că femeile își pot ascunde mai bine infidelitatea decât o fac bărbații, după cum au transmis cercetătorii. Oamenii de știință au recunoscut că nu se așteptau la astfel de rezultate ale studiului.

“Atât bărbații, cât și femeile au arătat o precizie incredibila în a identifica figurile bărbaților infideli. Când a venit vorba de chipurile infidelelor, lucrurile nu au stat deloc bine.

Asta ne-a făcut să concluzionăm că femeile se pricep să ascundă mai bine aventurile.”, a fost concluzia cercetătorilor.

Ce au avertizat cercetătorii

Unul dintre oamenii de știință implicați în studiul respectiv a avertizat că nu trebuie să tragem concluzii despre viitorii parteneri încă de la prima întâlnire.

Presupunerile privind infidelitatea unei persoane nu trebuie să se bazeze doar pe rezultatele studiului.

“Dacă ne vom baza doar pe primele noastre impresii pentru a detecta trădătorii, putem face erori substanțiale.”, a transmis Dr. Foo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.