Un „vampir” din secolul 18 a fost reconstruit de oamenii de știință. Ce au descoperit cercetătorii în mormântul bărbatului de 55 de ani

0
21

Fața unui bărbat despre care localnicii din secolul al XVIII-lea credeau că este un „vampir” a fost fotografiată cu ajutorul probelor ADN care au dezvăluit și un ritual bizar de înmormântare.

O reconstrucție 3D a craniului său a fost realizată cu ajutorul dovezilor din mormântul său din Connecticut, unde oasele sale au fost rearanjate într-un mod ciudat. O reconstrucție 3D a bărbatului arată că acesta avea pielea albă, părul și ochii căprui și câțiva pistrui.

Cercetătorii au împărtășit că oasele femurului bărbatului au fost plasate pe pieptul său într-un model „încrucișat”, a relatat LiveScience.

Acest lucru sugerează că trupul a fost dezgropat și reîngropat, o practică pe care oamenii din epocă o urmau atunci când credeau că cineva este un vampir.

Oamenii de știință spun că scopul rearanjării oaselor bărbatului a fost acela de a-l împiedica pe acesta să se târască din mormânt și să atace orașul.

„Rămășițele au fost găsite cu oasele femurului îndepărtate și încrucișate peste piept”, a declarat Ellen Greytak, director de bioinformatică la Parabon NanoLabs și liderul tehnic al diviziei de ADN a organizației.

„În acest fel, nu ar fi putut să se plimbe și să atace pe cei vii”

În timp ce testul ADN a determinat că bărbatul era uman, a constatat, de asemenea, că acesta suferea de tuberculoză, ceea ce explică de ce unii au crezut că este un vampir.

Cercetătorii împărtășesc faptul că tuberculoza a fost istoric legată de vampirism, oamenii din epocă crezând că o persoană care a murit din cauza acestei afecțiuni ar putea să se întoarcă mai târziu din moarte.

Testul ADN a permis, de asemenea, oamenilor de știință și artiștilor criminaliști să reconstruiască chipul bărbatului cu ajutorul tehnologiei 3D, stabilind că acesta avea pielea albă, ochii căprui, pistrui și părul șaten sau negru.

De asemenea, aceștia au stabilit că avea aproximativ 55 de ani în momentul morții.

ADN-ul a fost extras din oasele bărbatului, o sarcină dificilă care ar fi putut fi realizată doar cu ajutorul tehnologiei actuale.

„Când oasele îmbătrânesc, se descompun și se fragmentează în timp”, a declarat Greytak.

Pentru a-și completa eșantionul de ADN și pentru a dezvolta o imagine mai completă a bărbatului, cercetătorii au extras ADN de la o rudă aflată într-un mormânt din apropiere.

„Am vrut să arătăm că încă putem extrage ADN din probe istorice dificile”.

Rămășițele vampirului, care se numea John Barber, au fost dezgropate în 1990, noile tehnologii ajutând la completarea poveștii și a trecutului său.

Cercetătorii au stabilit că Barber a fost probabil un fermier sărac care a murit de tuberculoză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.