Ce platforma de cipuri pentru ochelari AR a prezentat Qualcomm

0
23

Compania Qualcomm a prezentat o noua platforma construita din cateva cipuri, platforma destinata alimentarii ochelarilor AR care vor fi produsi de diversi producatori.

Pe 16 noiembrie la Snapdragon Summit, vicepresedintele Hugo Swart al XR Product Management din cadrul companiei Qualcomm din Statele Unite a dezvaluit Snapdragon AR2 Gen 1, o platforma hardware facuta din trei cipuri care vor alimenta noii ochelari AR.

Aceasta platforma reprezinta cea mai noua adaugire la gama de produse extended reality (XR) a companiei Qualcomm din Statele Unite. Sistemul e alcatuit dintr-un procesor localizat pe rama din partea dreapta a ochelarilor AR, un co-procesor localizat in partea din fata-mijloc (in spatele modulului de camera) si un cip de conectivitate Qualcomm FastConnect 7800 care se afla in partea stanga.

Compania Qualcomm din Statele Unite nu a integrat toate cipurile intr-un singur cip de mari dimensiuni, ci a impartit aceasta piesa hardware in trei pachete mici, pentru a le permite producatorilor sa produca astfel de dispozitive, dar subtiri si usoare.

De asemenea, pentru a reduce grosimea acestor ochelari, Snapdragon AR2 distribuie volumul de procesare intre ochelarii AR si un smartphone cu cip Snapdragon, un PC sau alte dispozitive compatibile.

Conform companiei Qualcomm din SUA, procesorul principal ocupa un spatiu cu 40% mai mic decat in cazul dispozitivul Wireless AR Smart Viewer Reference Design alimentat de Snapdragon XR2.

Aceasta noua platforma a companiei din Statele Unite pentru ochelari AR ofera un boost de performanta AI de 50%, in timp ce consuma cu 50% mai putina energie decat generatia anterioara. Acel dispozitiv AR cu acea platforma Snapdragon AR2 vor consuma aproximativ 1W de energie pe ora. Ce credeti despre asta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.