Doar iPhone 15 Pro va avea USB-C rapid, în timp ce iPhone 15 se va mulţumi cu unul de 50 de ori mai lent

0
20

După o pauză de la zvonuri legate de iPhone 15, azi analistul Ming-Chi Kuo revine în forţă, cu detalii despre portul USB-C de pe seria iPhone 15 (nu cel tunat de aici). Ştiam deja de ceva vreme că aceste telefoane vor primi un astfel de conector, dar se pare că va exista o diferenţiere între terminale. 

Apple este forţată să abandoneze portul Lightning în favoarea unui USB-C la obligaţia Uniunii Europene, care a impus asta prin lege. Încă nu e clar dacă Apple adoptă această mutare doar pentru unităţile vândute în Europa sau la nivel global. Analistul Ming-Chi Kuo susţine că vor exista şi diferenţe în cadrul seriei iPhone 15. Variantele non Pro, iPhone 15 şi 15 Plus vor avea porturi USB-C mai lente decât cele Pro.

Apple a tot diferenţiat modelele standard de cele non Pro în ultimii ani, iar la iPhone 14 a făcut-o atât de mult încât a alienat fanii. iPhone 14 are acelaşi ecran şi CPU ca şi iPhone 13 şi în mare şi aceleaşi camere, în afară de cea selfie. Revenind totuşi la chestiunea cu USB-C, analistul se aşteaptă ca iPhone-urile Pro să aibă viteze de transfer mai ridicate decât variantele iPhone 15 şi 15 Plus. E vorba despre suport USB 2.0 pe 15 şi 15 Plus, cu viteze la nivelul celor oferite acum de Lightning: 480 Mb/s

În schimb iPhone 15 Pro şi 15 Pro Plus vor oferi viteze la nivel de USB 3.2/ Thunderbolt 3: 20 Gb/s, poate chiar 40 Gb/s. E drept totuşi că în ziua de azi nu prea mai facem transferuri pe cablu şi ne axăm mai mult pe wireless şi cloud. La nivel de standarde, există acum USB 4.0 versiunea 2.0, care oferă până la 80 Gb/s, dar va fi disponibil pe smartphone-uri prin 2024-2025. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.