Intel dezvăluie caracteristicile noii generații de procesoare: Core Ultra 1. Nesil

0
44

Intel, cunoscută pentru inovațiile sale în domeniul tehnologiei, se pregătește să lanseze o nouă serie de procesoare, numită Core Ultra 1. Nesil, după ce va lansa seria Arrow Lake Refresh. Această nouă serie de procesoare promite să aducă îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește performanța și eficiența.

Printre modelele de procesoare care au fost dezvăluite se numără Core Ultra 9 185H, Core Ultra 7 165H, Core Ultra 7 155H și Core Ultra 7 125H. Se pare că primele trei modele vor fi destinate segmentului de top al pieței. De exemplu, modelul Core Ultra 9 185H va avea o configurație de 6+8+2 nuclee, bazată pe arhitectura Redwood Cove și Crestmont. Acest procesor va funcționa la o frecvență de bază de 3.8 GHz, dar cu ajutorul tehnologiei TVB, poate ajunge până la 5.1 GHz.

Un alt model interesant este Core Ultra 7 165H, care va avea o frecvență de vârf de 5.0 GHz și o frecvență de bază de 3.8 GHz. Acesta este considerat o versiune cu frecvență redusă a modelului Core Ultra 9 185H, având caracteristici similare. Core Ultra 5 125H, pe de altă parte, este un model mai puțin puternic, cu o configurație de 4+8+2 nuclee și frecvențe între 3.60 GHz și 4.5 GHz.

Printre caracteristicile cheie ale noii serii de procesoare Core Ultra „Meteor Lake” se numără arhitectura CPU tri-hibrid, suport pentru DDR5 și LPDDR5X, unitatea GPU Intel ‘Xe-MTL’ care poate ajunge până la 128 EU, și suport pentru Intel VPU pentru inteligența artificială.

Este important de menționat că aceste informații provin din scurgeri și pot suferi modificări până la lansarea oficială a procesoarelor. Cu toate acestea, este clar că Intel își propune să continue să inoveze și să ofere consumatorilor soluții de top în domeniul tehnologiei.

Cu această nouă serie de procesoare, Intel promite să aducă pe piață produse de înaltă performanță, care să răspundă cerințelor tot mai mari ale utilizatorilor. Va fi interesant de văzut cum va fi primită această nouă serie de procesoare de către public și care vor fi reacțiile concurenței.

[SURSA]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.