iPhone 14 Pro, alte modele iPhone au probleme cu ecranul după actualizarea la iOS 16; Iată testimoniale

0
26

Am crezut că problemele lui iOS 16 s-au rezolvat cu update-urile iOS 16.0.1, apoi 0.2 şi mai ales cu versiunea 16.1. Se pare că mai sunt totuşi ghinionisti care se confruntă în continuare cu unele bug-uri destul de serioase. Printre ei se numără şi Martin Filipov, redactor Phone Arena, care a scris un editorial pe această temă. El a adunat cazuri de utilizatori nemulţumiţi care au semnalat probleme cu iPhone-urile după trecerea la iOS 16.

Se pare că sute de unităţi iPhone au început să aibă probleme odată cu iOS 16, amintind de avalanşa de ştiri negative despre Pixel 6 Pro în 2021. Ei bine redactorul are necazuri cu iPhone 14 Pro, care “îngheaţă” şi are un ecran ce nu mai răspunde la comenzi din senin. În general se rezolvă cu un restart şi vedeţi fenomenul în clipul de mai jos.

Bug-ul fusese raportat deja spre Apple şi redactorul respectiv a crezut că s-a rezolvat, dar nu e cazul. În cazul lui Martin el apare la deblocarea unui iPhone 14 Pro, iar device-ul se blochează în meniul de căutare Spotlight. A încercat să iasă din el, dar ecranul nu mai răspundea la atingeri. De fiecare dată când utilizatorul încearcă să ajungă în zona Home, iPhone-ul revenea la glitch-ul cu Spotlight şi nu mai răspundea la atingeri.

A urmat un restart şi totul a fost OK. Asta ne pune pe gânduri, deoarece Apple ar renunţa la butoanele fizice clasice pe seria iPhone 15, deci va fi mai greu să ai un restart cu butoane fizice, dacă şi acele “butoane” sunt operate de softul blocat. O căutare rapidă în Support-ul Apple, dar şi pe google dezvăluie că problema apare şi pe iPhone 13 Pro, ba chiar şi pe unităţi cu iOS 15 de acum un an. A urmat şi o analiză pe Twitter, unde apar zeci de cazuri de blocări de ecran pe unităţi iPhone 13 după ce au primit iOS 16.

Cineva avea un ecran mort verde, complet verde şi neresponsiv. Utilizatorul respectiv a fost trimis la service, cu o notă de plată de 375 USD pentru display. Problema apărea prima dată la iOS 16.0.2 şi s-a agravat în timpul actualizării la iOS 16.1. Într-un caz similar, în acelaşi thread de pe Twitter, Apple a înlocuit ecranul defectuos de iPhone 13 gratuit.

Problema e că Akash, cel cu postarea originală nu a avut acelaşi noroc, iar aşteptând să găsească o soluţie i-a expirat şi perioada de garanţie şi Apple a declinat răspunderea. Materialul se încheie cu încă un bug legat de umbrele animaţiilor de tranziţie pe pilula de Search din josul ecranului, asta doar pe iPhone 14 Pro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.