Samsung pregăteşte următoarea generaţie de senzori foto, a înregistrat numele “XISO-CELL”

0
17

Samsung a lansat de ani buni senzori foto pentru smartphone-uri sub brand ISOCELL, având deja nu mai puţin de 3 senzori de acest fel cu rezoluţie de 200 de megapixeli. Branding-ul a fost folosit pentru prima dată la debutul lui Samsung Galaxy S5, iar acum s-ar putea apropia de final.

Compania sud-coreeană a mai folosit brandurile ISOCELL Plus şi ISOCELL 2.0, dar recent a aplicat pentru un trademark asupra numelui XISO-CELL. Brandul a fost înregistrat la Serviciul de Proprietăți Intelectuale din Coreea de Sud. Din păcate în afară de branding nu ştim mare lucru despre această nouă direcţie. Sunt şanse să fie vorba despre un senzor nou, inaugurat de Samsung Galaxy S23 la anul, totuşi.

Denumirea de “ISOCELL” vine de la cuvintele “isolated cells”, o tehnologie folosită de Samsung pentru a reduce interferenţele şi zgomotul de la doi pixeli alăturaţi în cazul unei camere. Judecând strict după ce am văzut în istoria marilor branduri a pune un “X” în nume înseamnă că duci lucrurile la nivelul următor, pe un produs flagship. Mă gândesc la iPhone X, la Xbox Series X, la Xperia X. 

Cât despre Galaxy S23 Ultra, el este aşteptat cu un senzor de 200 de megapixeli, unul cu stabilizare Sensor Shift OIS, după modelul celei văzute pe iPhone 12 Pro Max, seria 13 Pro şi 14. El compensează mişcările utilizatorului mişcând la rândul său senzorul. Seria S23 e aşteptată în februarie 2023, cu o dată de livrare de 17 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.