Samsung primește mai multe comenzi OLED pentru iPhone 15 pe măsură ce compania chineză BOE nu trece testul de calitate

0
49

În calitate de furnizor principal de panouri OLED pentru toate modelele de iPhone lansate începând cu iPhone X, Samsung Display și-a consolidat reputația pentru calitatea superioară a produselor sale. Cu toate acestea, Apple a încercat în ultimii ani să-și reducă dependența de Samsung Display pentru panourile OLED prin aducerea a doi furnizori suplimentari de panouri – BOE și LG Display – în lanțul său de aprovizionare. Cu toate acestea, se pare că compania întâmpină dificultăți în a se desprinde de Samsung.

Potrivit unui nou raport de la ETNews, Apple a fost forțată să ofere mai multe comenzi de panouri OLED către Samsung Display pentru următoarele sale modele de iPhone. Înainte, planul Apple era de a utiliza panouri OLED LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide) de la LG Display și Samsung Display pentru modelele mai scumpe din seria iPhone 15: iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max. Pentru modelele mai accesibile (iPhone 15 și iPhone 15 Plus), compania intenționa să utilizeze panouri OLED LTPS (Low-Temperature Polycrystalline Silicon) de la BOE. Cu toate acestea, raportul susține că panourile OLED BOE au eșuat în testele de calitate ale Apple și nu au îndeplinit standardele companiei, ceea ce a determinat Apple să ofere cota destinată BOE către Samsung Display.

Aceasta nu este prima dată când panourile OLED BOE nu îndeplinesc standardele stricte de calitate ale Apple. În ultimii ani, au existat mai multe rapoarte despre eșecurile panourilor OLED BOE în testele de calitate ale Apple, forțând compania să plătească mai mult pentru panouri OLED de la LG Display și Samsung Display. Un oficial din industria afișoarelor a explicat pentru ETNews: „Nu este clar dacă BOE va reuși să obțină aprobarea calității în acest an, iar volumul alocat probabil va fi foarte mic în acest an, deci se înțelege că Samsung Display este, de fapt, responsabil pentru ambele modele generale.” Se pare că BOE întâmpină probleme în realizarea decupajelor duale pentru designul Dynamic Island.

Se pare că Samsung Display este singurul furnizor de panouri de afișare care a primit comenzi pentru producerea de panouri OLED pentru toate cele patru modele de iPhone 15: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max (sau iPhone 15 Ultra). Compania a primit, se pare, cu 20% mai multe comenzi pentru panouri OLED decât s-a planificat inițial. Apple va dezvălui seria iPhone 15 mai târziu astăzi, în cadrul unui eveniment de presă.

Rapoarte indică faptul că Apple trece în sfârșit la porturi USB Type-C cu seria iPhone 15. Se pare că iPhone 15 și iPhone 15 Plus vor primi un port USB 2.0 Type-C, în timp ce iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max vor primi un port USB Type-C compatibil cu Thunderbolt 4/USB 4. Se zvonește că iPhone 15 Pro Max va dispune de o cameră telefoto de tip periscop pentru un zoom de 6x pe distanțe lungi. Aceste telefoane vor concura cu seria Galaxy S23 mai târziu în acest lună.

Se zvonește că iPhone 15 și iPhone 15 Plus vor dispune de panouri OLED cu frecvență de actualizare de 60Hz și decupaje de formă ovală pentru camera selfie și sistemul Face ID. Aceste modele ar putea primi, de asemenea, camere principale de 48MP, camere ultralat de 12MP și camere selfie de 12MP. Este de așteptat ca aceste modele să dispună și de procesorul A16 Bionic din anul precedent, în timp ce iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max ar urma să primească noul procesor A17 Bionic de 3nm.

Apple este de asemenea așteptată să ofere 6GB de RAM în iPhone 15 și iPhone 15 Plus și 8GB de RAM în iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max. iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max ar putea avea o cameră selfie de 12MP, o cameră principală de 48MP, o cameră ultralat de 12MP și o cameră telefoto de 12MP (3x pe iPhone 15 Pro și 6x pe iPhone 15 Pro Max). Apple ar putea, de asemenea, să echipizeze noile iPhone-uri cu baterii mai mari.

[SURSA]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.