Specificatiile noului cip al Qualcomm, Snapdragon 782G

0
16

Qualcomm a anuntat Snapdragon 782G, un nou cip mobil. Aceasta companie din Statele Unite a dezvaluit si specificatiile tehnice si nivelul de performanta.

Compania Qualcomm producatoare de semiconductori din Statele Unite a anuntat discret un nou cip care il va inlocui pe cel Snapdragon 778G Plus. Noul cip a fost denumit Snapdragon 782G Mobile Platform.

Pe pagina sa de produs, compania Qualcomm a lansat un anunt despre noul Snapdragon 782G. Acesta ofera imbunatatiri ale procesorului, performanta fiind crescuta de la 2,5GHz (cea a predecesorului) la 2,7GHz.

Pe langa imbunatatirea de 5% a performantei procesorului, GPU-ul va fi cu 10% mai rapid. Desi noul cip al companiei americane ofera o performanta mai mare, nu poate fi considerat unul cu specificatii revolutionare.

Asta pentru ca se bazeaza pe aceeasi fundatie precum predecesorul. Qualcomm Snapdragon 782G e un cip cu un procesor Kryo 670 si un GPU 642L, ca si 778G Plus. Asa ca imbunatatirile nu sunt foarte importante.

Intr-o postare, compania Qualcomm din SUA evidentiaza unele dintre beneficiile oferite de noul cip: performanta crescuta, AI imbunatatita, captura simultana de la toate cele trei camere cu capacitate de procesare de pana la 2 gigapixeli pe secunda si suport pentru conectivitate 5G de tip mmWave si sub-6GHz.

Qualcomm a mentionat si alte functii si specificatii notabile ale lui Snapdragon 782G precum abilitatea de a captura clipuri video HDR10+ in peste 1 miliard de culori, modulul audio Bluetooth 5.2 si captura foto la rafala la 120 de cadre pe secunda.

Nu e clar in acest moment care va fi primul smartphone dotat cu cipul Snapdragon 782G al companiei Qualcomm din Statele Unite. Unii sunt de parere ca acel smartphone va fi Honor 80 care a fost programat pentru a fi dezvaluit pe data de 23 noiembrie.

AndroidAuthority

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.