Top 7 criterii de care să ții cont când alegi un nou TV

0
36

Luni, 11 Septembrie 2023, ora 17:30

677 citiri

Una dintre activitățile tale preferate din timpul liber este să te uiți la seriale și filme stând pe canapea? Atunci, pentru o experiență cât mai bună, merită să investești într-un smart TV de calitate. O imagine bună, redarea corectă a culorilor și un sunet clar sunt criterii importante de care este indicat să ții cont atunci când faci o astfel de achiziție.

Deși, în magazinele online regăsești mii de produse, sarcina de a-l alege pe cel mai potrivit pentru tine poate fi dificilă, mai ales dacă ești genul de persoană care cercetează piața în amănunt și compară ofertele. Din acest motiv, fie că te gândești la televizoare Samsung, Sony sau de la orice alt brand, este important să ai în vedere următoarele aspecte, înainte de a face achiziția:

Ține cont de funcționalități

Astăzi, un televizor smart este nelipsit din casele noastre, mai ales dacă te știi amator al platformelor de streaming. Pentru a fi sigur că faci o alegere excelentă, verifică specificațiile televizorului pe care ai pus ochii și asigură-te că de pe listă nu lipsesc conectivitatea WiFi, aplicațiile de streaming și cele sociale, precum YouTube, dar și o interfață user-friendly. O altă funcționalitate de care ai putea beneficia este asistența vocală, prin care poți da comenzi mult mai ușor televizorului tău.

Pune accent pe rezoluție

Dacă vrei să ai parte de o imagine cât mai clară și vrei să vezi cele mai fine detalii, este important să pui accentul pe rezoluția TV-ului tău. Ideal este să te îndrepți către unul cu o rezoluție 4K, care o să bifeze cerințele de mai sus. Acesta o să-ți ofere o calitate a imaginii de 3840 x 2160 pixeli, adică de patru ori mai bună decât cea de 1080 pixeli. Așadar, asigură-te că televizorul pe care îl alegi este Full HD sau 4K. Cu toate acestea, pentru a te bucura pe deplin de această funcționalitate, este indicat să ai o diagonală mare a TV-ului. Spre exemplu, un televizor Samsung 138 cm va pune în valoare serialul tău preferat, din punct de vedere vizual.

Alege tipul de display

Probabil că ai auzit de LED, LCD sau QLED. Dintre toate aceste tipuri de display, cele OLED și QLED oferă o calitate superioară a imaginii, mai ales în ceea ce privește contrastul și acuratețea culorilor. Însă, dacă ești în căutarea unui TV cu un raport calitate-preț excelent, te poți orienta către cele cu display de tip LED.

Ține cont de tipurile de conectivitate de care dispune

Există mai multe tipuri de tehnologii: Bluetooth, Ethernet, HDMI, USB, WiFi. Cu cât mai multe, cu atât mai bine, deoarece îți vor permite să te conectezi la TV prin mai multe metode și să-l folosești la adevărata lui valoare. Spre exemplu, existența unui port HDMI îți va permite să conectezi prin cablu laptopul tău la TV, iar un port USB îți va permite să accesezi filme, fotografii sau alte materiale direct de pe TV.

Verifică sistemul de operare al televizorului

Deși există mai multe sisteme de operare, cel mai popular rămâne Android, care îți va oferi o navigare ușoară și intuitivă, dar și acces la aplicațiile din magazinul Google Play. Totodată, televizoarele cu acest sistem de operare au integrat și asistentul vocal de la Google. Alte sisteme pe care le poți întâlni sunt Fire OS, dezvoltat de Amazon, Google TV, Tizen și WebOS.

Alege mărimea ecranului

Mărimea ecranului se alege în funcție de distanța între TV și canapea. Cu cât distanța este mai mare, cu atât și televizorul poate fi mai mare. O dimensiune mare a ecranului poate fi o alegere neinspirată dacă amplasezi TV-ul într-un spațiu mic, deoarece ochii îți vor obosi mult mai repede. De asemenea, dacă optezi pentru o diagonală peste 120 cm, asigură-te că modelul ales este Full HD. Astfel, experiența vizionării unui film va fi mult mai bună decât dacă alegi un model HD.

Citește recenziile

Un lucru esențial de care să ții cont sunt recenziile oferite de către clienți. Cu cât produsul care te interesează are recenzii mai bune și mai multe, cu atât cresc șansele să fii mai mulțumit de achiziția făcută. Totodată, este important să acorzi atenție recenziilor negative, care îți pot schimba rapid decizia de cumpărare.

Chiar dacă ții cont de toate specificațiile viitorului tău smart TV, nu strică niciodată să dai o fugă în magazine să testezi modelele care ți-au atras atenția. În acest fel, îți vei da seama de calitatea și ușurința lui în utilizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.