Utilizatorii iPhone sunt avertizați să verifice setările dispozitivului. Așa se pot apăra dacă smartphone-ul le e furat

0
44

Pe sistemul de operare iOS există o setare importantă, pe care o poți folosi pentru a-ți proteja iPhone-ul dacă acesta e furat. În plus, e vorba de un proces foarte simplu, ce poate fi folosit de orice utilizator. 

Setarea ajută dacă iPhone-ul tău e furat sau pierdut, potrivit Fox News.

Astfel, hoții nu pot să îți folosească smartphone-ul așa cum își doresc.

Utilizatorii iPhone sunt avertizați să verifice setările dispozitivului

Forma principală de protecție pe care o poți folosi pentru iPhone chiar acum e să oprești accesul la Control Center atunci când dispozitivul e blocat. Dacă blochezi accesul la Control Center pentru alții, atunci hoții nu vor putea să activeze Airplane Mode. Această funcție le-ar putea permite să treacă dincolo de ecranul blocat. 

Astfel, Utilizatorii iPhone sunt avertizați să verifice dacă au această funcție oprită. Pentru a vedea Control Center pe iPhone, trebuie doar să tragi în jos meniul cu degetul, din colțul dreapta sus al ecranului. Din acest meniu, utilizatorii pot avea acces rapid la funcții precum Airplane Mode, luminozitatea ecranului, lanterna, camera și altele. 

Pentru a dezactiva accesul la Control Center terbuie să urmezi câțiva pași simpli: 

  • Deschide iPhone-ul și aplicația de Settings
  • Selectează Face ID și Passcode
  • Trebuie să introduci codul de deblocare pentru a dezvălui meniul
  • Alege secțiunea Allow access when locked
  • În această secțiune, închide opțiunea pentru accesul la Control Center

Dincolo de această opțiune, există alte 2 funcții pe care le-ai putea dezactiva atunci când ecranul iPhone-ului tău e blocat. Prima e accesul la Accessories. Dacă hoții nu pot avea acces la această funcție, smartphone-ul nu poate fi conectat la un dispozitiv USB, prin care ar putea debloca telefonul. 

Astfel, utilizatorii iPhone sunt avertizați să verifice și această opțiune dacă vor să își protejeze telefonul. Pentru a te asigura că accesul la Accessories e oprit, trebuie să urmezi aceiași pași ca pentru Control Center, doar că selectezi la prima opțiune la final. 

În plus, e recomandat să închizi și accesul la Apple Wallet. Astfel, poți preveni orice achiziție pe care o pot face hoții, chiar dacă nu au acces la parola ta de deblocare a ecranului. 

Pentru a închide accesul la Apple Wallet când telefonul e închis, urmează aceiași pași și selectează la final Apple Wallet. 

Experții sfătuiesc să activezi și funcția Find My

Dacă vrei să te asiguri că îți protejezi cât de bine poți dispozitivul, poți activa opțiunea Find My. Cu ajutorul ei, poți să îți găsești telefonul dacă îl pierzi sau e furat. Funcția îți permite să vezi unde e dispozitivul tău pe hartă sau ca telefonul tău să emită un zgomot, cu ajutorul căruia îl poți găsi.

Utilizatorii iPhone sunt avertizați să verifice și această opțiune, pentru a se asigura că sunt pregătiți în cazul în care își pierdut dispozitivul

Iată cum poți activa opțiunea Find My pe iPhone:

  • Deschide aplicația de Settings
  • Apasă pe numele tău, în partea de sus a ecranului
  • Selectează Find My
  • Apasă pe Find My iPhone
  • Trebuie să te asiguri că toate setările din această categorie sunt activate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.