Telemedicina continuă. Ce pacienți mai au acum acces la consultații online, fără card de sănătate

Guvernul a decis ca telemedicina să funcționeze în continuare, insa doar pentru unii pacienți.

Vor beneficia de consultații online, fără cardul de sănătatate, doar cei care au COVID sau pacienţii cu boli cronice, oncologice, boli cardiovasculare, afecţiuni autoimune, neurologice şi diabet zaharat.

Alte categorii de bolnavi, însă, vor fi nevoiţi să se deplaseze la cabinetele medicilor de familie, potrivit unei Ordonanţe aprobate joi de Guvern.

Momentan nu există un termen pentru valabilitatea acestor servicii medicale acordate online. Cel mai probabil vor rămâne în vigoare până la o nouă modificare în acest sens.

Pacienții infectați cu SARS-CoV-2 sau cei cu boli cronice au în continuare acces la asistență medicală online fără card de sănătate, dar și la rețete online.

Ceilalți pacienți ca de exemplu cei care suferă de gripă sau de anumite viroze trebuie să se deplaseze în cabinetele medicilor de familie. O altă modificare importantă face referire la pacienții cronici sau cei infectați cu COVID.

Ei vor avea acces la analize medicale în ambulatoriu chiar și după ce se epuizează plafonul lunar, în termen de 5 zile de la solicitare.

Aceste servicii medicale vor putea fi solicitate atât într-un spital online, cât și într-o unitate spitalicească privată, dacă spitalul are contract cu casa de sănătate.

 

 

Cele mai recente știri
Știri similare