Tragedie imensă în lumea filmului! Un actor celebru ne-a părăsit. A marcat generaţii întregi cu rolurile sale – Evenimentul Zilei

Actorul, cineastul şi producătorul francez Jacques Perrin, devenit celebru pentru vocea sa blândă și mai târziu pentru părul grizonat, a încetat din viață la vârsta de 80 de ani. A avut o carieră impresionantă și a fost recompensat cu premii de renume pentru rolurile sale, dar și pentru peliculele care promovează protejarea naturii.

„Familia anunţă cu tristeţe imensă dispariţia cineastului Jacques Perrin, decedat joi, 21 aprilie, la Paris. S-a stins în pace la vârsta de 80 de ani”, se arată în mesajul familiei.

Carieră impresionantă

Jacques Perrin a jucat în peste 70 de filme și a avut o carieră de peste jumătate de secol. A debutat în 1958 cu un rol în ”Les Tricheurs”, de Marcel Carné Vocea sa blândă şi părul grizonat, care a devenit apoi alb, au devenit familiare marelui public, care l-a putut admira în filmele lui Pierre Schoendoerffer (”Le Crabe-tambour” în 1977, ”L’Honneur d’un capitaine” din 1982) şi cele ale lui Jacques Demy (”Les Demoiselles de Rochefort” din en 1967, ”Peau d’âne” în 1970).

Jacques Perrin a fost totodată coproducătorul a circa 15 filme începând cu sfârşitul anilor 1960, printre care ”Z”, în regia lui Costa-Gavras (1968), şi ”Les Choristes” (2004), în regia nepotului său, Christophe Barratier, în care Perrin a avut şi un rol, scrie Agerpres.

Jacques Perrin s-a născut la Paris pe 13 iulie 1941. A fost fiul unui regizor de teatru, Alexandre Simonet, şi al unei actriţe, Marie Perrin. Alegerea carierei a venit de sine și a urcat pentru prima dată pe scenă la vârsta de 15 ani. A fost admis și la Conservator.

Sursa: IMDB

Iubitor de natură

Militant pentru protecţia naturii, coproduce ”Le Peuple singe” (1989), ”Microcosmos: le peuple de l’herbe” (1996), care îi aduce în anul următor premiul César pentru cel mai bun producător, şi ”Himalaya : l’enfance d’un chef” (1999).

În 2001, este coregizor al documentarului ”Le Peuple migrateur”, consacrat lumii păsărilor, apoi al ”Océans” (2010), recompensat cu César pentru cel mai bun documentar în 2011.

Ultimul său rol în cinema, în pelicula ”Goliath”, lansată în martie, a fost un ecou al luptelor sale ecologiste: în acest thriller pe tema pesticidelor, face echipă cu un activist redutabil din industria fitosanitară, interpretat de Pierre Niney.

Cele mai recente știri
Știri similare