Transmit cele mai calde urări de pace, sănătate și bună înțelegere – Capital

Klaus Ioahnnis, mesaj de Paște pentru români: Transmit cele mai calde urări de pace, sănătate și bună înțelegere

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale din acest an, președintele Klaus Iohannis a avut un mesaj pentru credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. Șeful statului a transmis oamenilor “cele mai calde urări de pace, sănătate și bună înțelegere”.

“Sărbătoarea Sfintelor Paști ne reunește în jurul marii Taine a Învierii Domnului Iisus Hristos, fie că suntem acasă sau departe de cei pe care îi purtăm în sufletele noastre.

Tuturor credincioșilor ortodocși, greco-catolici, armeni și neoprotestanți care celebrează Sfintele Paști le transmit cele mai calde urări de pace, sănătate și bună înțelegere!”, a transmis Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele României i-a adus în discuție și pe vecinii ucraineni, care trec acum prin momente fără precedent din cauza invaziei ruse, începută la data de 24 februarie și care este numită de Vladimir Putin drept o “operațiune militară specială de denazificare și demilitarizare a Ucrainei”.

“În aceste zile, îi purtăm în gânduri și inimi pe vecinii noștri ucraineni, a căror suferință încercăm să o alinăm prin ospitalitate și sprijin. Împărtășim astfel în jurul nostru din dragostea creștină, iar această solidaritate întruchipează acum expresia iubirii aproapelui.

Dragi români,

Miracolul Învierii să ne întărească în credință și să primim Lumina Sfântă cu speranță și iubire. Vă doresc tuturor Sărbători pascale binecuvântate, în armonie, alături de cei dragi!”, a fost mesajul șefului statului.

Florin Cîțu: Tuturor credincioșilor care celebrează Învierea Domnului le doresc sănătate, pace și prosperitate

La rândul său, fostul președinte al Partidului Național Liberal (PNL), Florin Cîțu, a avut și el un mesaj pentru cei care sărbătoresc Paștele Ortodox.

“Tuturor credincioșilor care celebrează Învierea Domnului le doresc sănătate, pace și prosperitate. Lumina Învierii să ne reunească pe toți în spiritul generozității și al iubirii aproapelui nostru, iar speranța să ne călăuzească gândurile! Cristos a Înviat!”, a transmis fostul prim-ministru al României, Florin Cîțu, actual președinte al Senatului.

Vasile Dîncu: Să privim viitorul cu încredere

Ministrul Apărării Naționale (MApN), Vasile Dîncu, s-a alăturat oficialilor români care au transmis un mesaj celor care sărbătoresc Paștele Ortodox.

“Prin tradiţiile lăsate de străbuni, ne adunăm, de Sfintele Paşti, acasă, alături de cei dragi, pentru a împărtăşi în familia noastră Speranţa dată de Hristos, prin Învierea Sa, întregii creştinătăţi. Fie ca Lumina Sfântă care vesteşte Învierea Domnului să găsească fiecare familie de militar – activ, în rezervă, în retragere, veteran de război, fiecare familie a personalului civil care lucrează în Ministerul Apărării Naţionale şi fiecare familie de român, oriunde s-ar afla, în pace, linişte şi bucurie”, a transmis ministrul Apărării.

Vasile Dîncu a transmis, totodată, și mulțumiri militarilor români care, potrivit ministrului, mențin liniștea populației prin eforturile lor.

“Mulţumiri speciale doresc să transmit militarilor români aflaţi la datorie, în misiuni internaţionale, departe de casă şi familii, precum şi militarilor aliaţi care se află în ţara noastră, pentru a ne fi alături în aceste momente de încercare pentru securitatea regiunii. Eforturile lor înseamnă liniştea noastră, a tuturor, mai ales în aceste vremuri în care pacea regiunii noastre este tulburată de invazia Rusiei în Ucraina vecină. Sfintele Sărbători să îi găsească în linişte şi cu sănătate pe toţi bravii noştri veterani supravieţuitori ai cei celui de-Al Doilea Război Mondial, pe militarii răniţi în misiunile executate în teatrele de operaţii sau pe teritoriul naţional”, a mai spus ministrul.

Vasile Dîncu a adăugat că “în această zi, se cuvine să înălţăm către Cer un gând pios şi o rugăciune pentru odihna sufletului eroilor neamului românesc, căzuţi la datorie în toate bătăliile, din toate veacurile, ale căror jertfe şi suferinţe au fost dăruite Ţării şi viitorului ei”.

La fel ca președintele Klaus Iohannis, ministrul Apărării Naționale i-a adus în discuție și pe ucraineni și spune “suntem alături de poporul ucrainean, greu încercat de un război nedrept, nemeritat şi absurd, purtat cu un invadator care aminteşte, prin brutalitatea şi cruzimea sa, de vremuri pe care le credeam trecute”.

Ministrul Vasile Dîncu a mai spus “din păcate mulţi, revoltător de mulţi civili ucraineni şi-au pierdut viaţa ca urmare a agresiunii ruse şi milioane de cetăţeni ai Ucrainei au luat calea pribegiei. Mulţi dintre aceşti refugiaţi primesc Lumina Sfântă aici, în România, unde sunt bineveniţi”.

“În încheiere, aş dori să mulţumesc, la acest ceas de sărbătoare, tuturor românilor  pentru încrederea pe care o au în Armată şi pentru sprijinul constant pe care îl dau instituţiei noastre. Asigurăm fiecare cetăţean al României că apărarea patriei noastre este în mâini sigure, că militarii noştri au fost, sunt şi vor fi mereu la datorie, pentru a asigura pacea, liniştea, integritatea, unitatea şi suveranitatea ţării noastre. Să primim în unitate şi bună înţelegere vestea Învierii Mântuitorului şi să privim viitorul cu incredere că vom trece peste orice greutăţi, aşa cum am făcut-o întotdeauna”, a mai transmis Dîncu.

Cele mai recente știri
Știri similare