Tratament pentru recuperarea auzului, fără aparate auditive

Joi, 14 Aprilie 2022, ora 04:49

1000 citiri

Oamenii de știință de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, Statele Unite, au anunțat că au descoperit o metodă medicală revoluționară care ajută la recuperarea auzului, pentru pacienții cu astfel de deficiențe. Experții au conceput o terapie regenerativă care facilitează revenirea auzului.

Cercetătorii de la MIT au programat niște tipuri speciale de celule umane numite progenitoare, care ajută la creșterea celulelor din interiorul urechii, ajutând la inversarea pierderii auzului, potrivit India Times.

Noua terapie revoluționară este realizată de oamenii de știință de la MIT în colaborare cu firma de biotehnologie Frequency Therapuetics. Aceste celule regenerative care sunt plasate în interiorul urechii au ajutat pacienții să-și îmbunătățească auzul, percepând mult mai bine cuvintele interlocutorilor.

Descoperire revoluționară pentru sănătatea oamenilor: Afli cu 10 ani înainte să ai un atac de cord și te salvezi

În experimentele efectuate, cercetătorii de la MIT au constatat progrese semnificative ale pacienților cu probleme auditive, fără a se folosi aparatele speciale clasice.

În unele cazuri, această terapie a avut rezultate pozitive, care au persistat la pacienți, timp de aproape doi ani. Practic, experții au injectat niște molecule în urechea internă, care apoi au transformat celulele progenitoare existente în alte celule, care pot ajuta la percepția vorbirii.

Descoperire revoluționară în medicină: Tratament personalizat pentru bolile autoimune la fiecare pacient

”Nu aș fi surprins dacă în 10 sau 15 ani, datorită resurselor care sunt puse în acest spațiu și a științei incredibile, să realizăm în totalitate această terapie”, a spus Jeff Karp, de la firma Frequency Therapeutics.

Karp crede că în viitor inversarea pierderii auzului ar putea deveni foarte asemănătoare cu operația Lasik pentru corectarea vederii, care este o intervenție chirurgicală scurtă, ce ajută la restabilirea acesteia.

Cele mai recente știri
Știri similare