Ucraineanca Elina Svitolina și-a șters lacrimile și a trecut ”la atac”: ”Nu voi mai juca până atunci”

  • Liga 1: U Craiova 1948 – Rapid, marți, 20:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: Dinamo – Sepsi Sfântu Gheorghe, marți, 17:30, Digi Sport 1

După ce și-a strigat disperarea în contextul războiului din Ucraina și a anunțat că va dona armatei din țara sa toți banii obținuți din turneele la care va participa în următoarea perioadă, Elina Svitolina a trecut ”la atac”. Elina Svitolina a cerut ca sportivii din Rusia și Belarus să nu mai concureze sub drapelul și însemnele țărilor lor și a anunțat că nu va mai juca împotriva lor până când nu va fi luată această decizie.

Galerie Foto

Elina Svitolina a anunțat că nu va mai juca împotriva adversarelor din Rusia și Belarus, dacă acestora nu li se va interzice să evolueze sub culorile țărilor lor

Astfel, Svitolina s-a retras de la Monterrey, competiția pe care a câștigat-o în 2020. În schimb, ucraineanca a declarat că nu îi învinuiește pe jucătorii din Rusia pentru războiul din țara sa și a ținut chiar să le mulțumească celor care au avut curajul să blameze operațiunea militară comandată de Vladimir Putin.

  • Svitolina trebuia să o întâlnească pe rusoaica Potapova la turneul WTA de la Monterrey.

Cred că situația curentă necesită o poziție clară din partea ATP, WTA și IFT. Noi, jucătorii ucraineni, le-am cerut să urmeze recomandările IOC și să accepte sportivii din Rusia și Belarus drept atleți neutri, fără a afișa în dreptul lor simboluri naționale, culori, steaguri sau imnuri.

Vreau să anunț că nu voi juca la Monterrey și în niciun alt meci împotriva unor jucătoare din Rusia sau Belarus, până când deciziile necesare nu vor fi luate. Nu învinovățesc niciun sportiv rus. Ei nu sunt responsabili pentru invadarea țării noastre. Mai mult, vreau să scot în evidență toți rușii și belorușii care au luat poziție cu curaj împotriva războiului. Sprijinul lor e esențial”, a scris Elina Svitolina pe Instagram.

Elina Svitolina, peste 21 de milioane de euro câștigate din tenis

Elina Svitolina, sportivă clasată pe locul 15 în ierarhia WTA, fost număr trei mondial, a câștigat, de-a lungul carierei, 21.342.000 de euro din tenis.

În acest an, câștigurile Elinei Svitoline au fost mici, doar 185.000 de dolari, din cauza rezultatelor sub așteptări.

În 2022, ucraineanca a avut cel mai lung parcurs la Australian Open, unde a cedat în turul trei la Victoria Azarenka, 0-6, 2-6.

Galerie Foto

Etichete: elina svitolina , razboi ucraina rusia , elina svitolina wta


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Cele mai recente știri
Știri similare