UPDATE: Răspunsul ING/ Mai multe bănci din România NU AU EURO. Cursul la exchange a explodat la 5,2 lei. ”Nu mai sunt lichidități, toți cer euro”/ CEC Bank, recomandare

Euro a trecut luni de 5 lei la cumpărare la bănci și la exchange. 

UPDATE: ”În ultimele zile am înregistrat o creștere a cererii de numerar, însă situația este sub control. Ne-am asigurat din timp că avem lichiditățile necesare și am discutat cu partenerii noștri în alimentarea ATM-urilor într-un ritm accelerat, monitorizând tot timpul situația din teren. Desigur, au putut exista întârzieri în alimentare din motive obiective ce țin de traseul mașinilor blindate, însă nu există probleme cu disponibilul de numerar nici în euro, nici în lei. Recomandăm clienților să folosească la fel ca până acum cardurile pentru plăți și să nu scoată de la ATM mai mult decât au nevoie în mod normal.” ne-a răspuns ING. 

UPDATE: ”Toate unitățile CEC Bank sunt alimentate constant cu numerar – atât cu lei, cât și cu valută și nu există restricții la realizarea de operațiuni. Dorim să asigurăm publicul că banii lor sunt în siguranță și că CEC Bank are o poziție financiară solidă și un indicator de lichiditate de 200%, dublu față de cerințele legale.  Clienții au acces oricând la propriile disponibilități, iar pentru retragerea de sume mari este recomandată programarea în prealabil, regulă care se aplică de mulți ani. Recomandăm clienților ca în această perioadă, să evite să ia decizii sub impulsul momentului și să ia în calcul și riscurile de pierdere a dobânzilor și riscurile asociate păstrării unor sume mari în numerar.” transmite, oficial CEC Bank. 

UPDATE: Căutările pe Google, legate de euro, au explodat și ele în ultimele 24 de ore. ”Curs Valutar”, ”Curs valutar Euro” se află în primul loc, în topul căutărilor pe Google. 

Luni, 28 februarie 2022, EURO a fost cotat la 4.9480 lei, cu o creștere mică de doar 0,0001. 

UPDATE: O sursă CEC Bank ne-a spus că au crescut, luni, de cinci ori volumele de tranzacționare în euro. La CEC Bank, din informațiile noastre a avut loc o ședință de urgență, generată de această situație. 

La BCR, la vânzare, euro se află astăzi la 5,09, dar nici aici nu se găsesc lichidități, mai spun informațiile pe surse. Băncile încearcă să cumpere euro, în aceste momente. BCR, din sursele noastre, intră acum în ședință. 

UPDATE: În același timp, în contextul crizei de euro de pe piață, de la acest moment, cei care au euro cresc prețul la vânzare. 

—- 

Astăzi, la exchange a explodat la 5,2 lei. Luni, era 5,1 lei. La Banca Transilvania, luni, euro la vânzare era 5,04, la Banca Transilvania. Astăzi este 5,06, dar, surpriză! Nimeni nu schimbă din lei în euro. O sursă DCNews.ro a mers la două bănci: Banca Transilvania și BRD. Ambele au răspuns că nu au euro. Banca Transilvania a răspuns că nu au euro în nicio agenție. 

O sursă de la un exchange a spus ”că nu mai sunt lichidități, toată lumea cere euro, nimeni nu dă și toți care aveau banii în euro își scot lichidități, băncile au rămas fără euro”. 

Specialiștii în domeniu contactați de DCNews.ro au evitat să se pronunțe în acest moment. De la BNR, ni s-a spus că vom avea un răspuns după ora 12:00. 

Revenim cu informații de îndată ce vom avea mai multe detalii. Rămâneți pe DCNews.ro! 

  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai recente știri
Știri similare