„Vă mutăm în Ghencea 22!”

Un grup de ultrași ai celor de la CSA Steaua au protestat astăzi la sediul MApN. Motivul? Clubul Armatei nu a obținut nici până acum dreptul de a promova la finele campionatului următor de Liga 2.

CSA Steaua începe pe 9 august noul sezon de Liga 2, pe teren propriu cu Metaloglobus, dar încă nu are drept de promovare. Iritați de apatia din birourile generalilor, o parte din fanii „militarilor” au protestat luni în fața Ministerului Apărării Naționale, cel care administrează Steaua.

dinamo

Lovitura verii pentru Dinamo: șanse mari pentru un acord cu Nicolae Badea + alte două vești importante

Ultrașii CSA Steaua, protest la sediul MApN

„Dacă odată cu echipa promovați și voi, dosarul era gata în secunda doi”, a fost unul dintre mesajele afișate de susținătorii CSA. Mai jos, clipul publicat pe Facebook de AS47, una dintre cele mai cunoscute pagini de susținători ai roș-albaștrilor.

Posted by AS47 on Monday, August 1, 2022

Conform Legii Sportului, Steaua nu are drept de promovare pentru că e un club de drept public, care aparține Ministerului Apărării. Răzvan Burleanu, șeful FRF, spunea în mai că CSA Steaua are două variante: schimbarea Legii Sportului sau transformarea clubului de drept public în drept privat, sub forma unei societăți comericale sportive pe acțiuni.


Fanii au afișat și un banner prin care le sugerează ironic generalilor să plece la Dinamo, urmând ruta unor sportivi ca Miki Buzărnescu sau David Popovici.


FOTO: facebook.com/asociatiastelistilor

„Vă bateți joc de Steaua”

Suporterii au mers după aceea la sediul CSA Steaua, unde au aprins torțe și au scandat: „Ole, ole, ole, ola, vă bateți joc de Steaua”, „Faceți ceva pentru Steaua, altfel de noi nu veți scăpa”, „Plecați din Ghencea, cu toții plecați din Ghencea”, „Bichire (n.r. președintele CSA), pleacă din Ghencea” . Forțele de ordine au intervenit pentru a nu fi blocat traficul în zonă și pentru ca lucrurile să nu degereneze. 


Amenințări cu moartea

Ultrașii i-au amenințat cu moartea pe oficialii MApN responsabili de situația Stelei, afișând un banner reprobabil: „Câtă răbdare să mai avem cu voi / Treceți la treabă sau vă mutăm în Ghencea 22 (n.r. adresa Cimitirului Ghencea Militar)”.


Daniel Oprița: „La momentul ăsta, Steaua nu poate promova!”

Daniel Oprița (40 de ani), antrenorul celor de la CSA Steaua, nu are nicio veste în legătură cu dreptul de promovare în Liga 1.

„Am întrebat și eu, m-am interesat. La momentul ăsta nu se poate promova. Mai sunt câteva zile, sperăm să se poată schimba ceva. Dacă nu, rămânem iar cu speranța. Sincer, chiar nu știu de ce nu se face nimic! Chiar sincer spun. Pentru mine e foarte dificil. 

Au fost jucători pe care nu i-am adus ușor. Le-am spus că sigur se va rezolva cu dreptul de promovare. Ei au niște bonusuri pentru promovare. Ei acum nu le pot lua. Bonusurile ar veni din drepturile TV. Sezonul trecut am tot trăit cu speranța. Acum, jucătorii știu ce a fost anul trecut. Se poate să se simtă și păcăliți”, a spus Daniel Oprița, la „Liga Digi Sport”, zilele trecute.

Marius Burcă, oficial Metaloglobus, după tragerea la sorți a țintarului Ligii 2: „Avem un debut de foc! Steaua sigur ajunge în play-off”

Părerea unei legende a Stelei: „Florin Tănase nu lasă un gol la FCSB” + Semne de întrebare în cazul lui Miculescu

FCSB

Părerea unei legende a Stelei: „Florin Tănase nu lasă un gol la FCSB” + Semne de întrebare în cazul lui Miculescu


Gol fabulos marcat în amicalul de azi al Stelei » Călcâi în stilul Ibrahimovic

CSA Steaua

Gol fabulos marcat în amicalul de azi al Stelei » Călcâi în stilul Ibrahimovic

Cele mai recente știri
Știri similare