VIDEO Din Texas, Viktor Orban îi invită pe conservatorii din SUA să „își unească forțele”

Premierul ungar Viktor Orban a făcut joi apel la conservatorii americani să “își unească forțele” în lupta împotriva “progresiștilor de stânga”, în timpul unei călătorii în Texas, potrivit AFP.

Viktor Orban si Donald TrumpFoto: Captura video

“Trebuie să coordonăm mișcarea susținătorilor noștri, pentru că ne confruntăm cu aceeași provocare”, a declarat liderul naționalist, invitat la marea conferință a conservatorilor americani din Dallas, unde urmează să vorbească și Donald Trump.

“Progresiștii de astăzi încearcă să separe civilizația occidentală de rădăcinile sale creștine”, a acuzat liderul, adăugând că “ororile nazismului și comunismului au avut loc pentru că unele state occidentale și-au abandonat valorile creștine.

În aplauzele furtunoase, liderul în vârstă de 59 de ani a insistat asupra necesității de a “recăpăta controlul asupra instituțiilor” de la Washington și Bruxelles, referindu-se în special la viitoarele alegeri de la jumătatea mandatului din SUA din noiembrie.

“Sunt aici pentru a vă spune că trebuie să ne unim forțele”, a declarat liderul, invitându-i pe conservatori să își “creeze propriile reguli” împotriva unui “război cultural”.

Într-un discurs aprig din 23 iulie, Orban a respins deja viziunea unei societăți “multietnice”. “Nu vrem să fim o rasă mixtă”, amestecându-ne cu “non-europeni”, a spus el, provocând o avalanșă de condamnări din partea Uniunii Europene și a Statelor Unite.

Cele mai recente știri
Știri similare