Close Menu
Gardianul Zilnic
  • Stiri Locale
  • Lumea
  • Politică
  • Afaceri
  • Social
  • Educație
  • Justiție
  • Sănătate
  • Sport
  • Comunicat de Presă
  • Tendințe
Trending

Europa pregătește o nouă strategie pentru finanțarea industriei cuantice. „UE atrage doar 5% din investițiile private în acest sector”

iulie 4, 2025

Reacția AUR la măsurile anunțate de Guvernul Bolojan: Partidele de la guvernare vor să sărăcească toţi românii

iulie 4, 2025

Un bărbat care a furat un telefon mobil al unui copil a folosit dispozitivul ca să sune la 112, după ce s-a rătăcit pe munte

iulie 4, 2025

Cel puţin patru morţi şi 38 de dispăruţi în urma scufundării unui feribot în largul insulei indoneziene Bali

iulie 4, 2025

Guvernul are astăzi o ședință în care discută pachetul cu măsurile fiscal-bugetare

iulie 4, 2025
Facebook X (Twitter) Instagram
Povești Web
Facebook X (Twitter) Instagram
Gardianul Zilnic
Abonati-va
  • Stiri Locale
  • Lumea
  • Politică
  • Afaceri
  • Social
  • Educație
  • Justiție
  • Sănătate
  • Sport
  • Comunicat de Presă
  • Tendințe
Gardianul Zilnic
Home » Video Precizări despre pachetul fiscal. Ministrul Finanțelor: Trebuie să muncim în următorii 5 ani să ieșim din deficit excesiv
Politică

Video Precizări despre pachetul fiscal. Ministrul Finanțelor: Trebuie să muncim în următorii 5 ani să ieșim din deficit excesiv

By Sala de Presăiulie 4, 2025
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email Telegram Tumblr WhatsApp Copy Link
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

La mai puțin de 24 de ore de la anunțul premierului Ilie Bolojan, patru miniștri vin să detalieze măsurile care intră în vigoare de luna viitoare. Conferința de presă este susținută de viceprim-ministrul Tanczos Barna, de ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, de ministrul Sănătății, Alexandru Rogobete, cărora li se vor alătura și ministrul Educației, Daniel David, împreună cu ministrul Muncii, Petre Manole, care vor detalia ce venituri se taie și ce taxe vor plăti românii, în urma pachetului de măsuri fiscale anunțat de premierul Ilie Bolojan.

Citiți AICI proiectul de lege pentru măsurile fiscale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Despre TVA pentru HORECA

ACTUALIZARE 18:25 Întrebare: Cine a cerut această măsură (legată de menținerea cotei de TVA de 11% până în octombrie)?

Tanczos Barna: Am propus-o eu. Pentru că HORECA la nivel european operează cu cotă redusă, cu excepția a două-trei state membre. E un domeniu unde concurența internațională e acerbă. Sunt foarte multe contracte semnate, unde au fost incluse impozitele de la începutul anului. Cred că e o abordare corectă. OK, putem accepta argumente, dar acest domeniu trebuie să performeze în plata taxelor. Dacă există performanță, se păstrează cota 11%.

Domul (Dragoș) Anastasiu a suținut propunerea.

Alexandru Nazare: Rămâne 11% în sezon, se termină sezonul și apoi evaluăm.

Despre concediile fără plată

ACTUALIZARE 18:14 Întrebare: Angajații ar putea fi trimiși în concediu fără plată 5 zile?

Alexandru Nazare: Această măsură nu face parte din pachet. Dar asta nu înseamnă că ordonatorul de credite, pentru încadrarea în buget, nu poate lua măsuri. Dar nu indicăm noi ce tip de măsură să ia.

Nazare: Pachetul de măsuri fiscale a fost negociat cu Comisia, avem semnale pozitive

Pachetul de măsuri fiscale a fost discutat cu Comisia Europeană şi există semnale că în cazul în care va fi aprobat înainte de Consiliul Ecofin evaluarea Comisiei va fi bună, iar România va intra pe un nou drum, a declarat ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

„Acest pachet are un impact pe venituri, în 2025, de 9 miliarde, aproximativ 9,5 miliarde (de lei – n.r.). Pe cheltuieli, suma este mult mai mică, de 1,2 miliarde de lei, la care se adaugă economia pe care am făcut-o din plafonarea sporului de condiţii vătămătoare. Deci, în total impactul este de 10,750 miliarde de lei pentru 2025. Impactul pe 2026 din venituri este de 35 de miliarde şi din cheltuieli de 57 de miliarde, dar aici trebuie să luaţi în calcul că, practic, am inclus tot ce era în ordonanţa trenuleţ. Din aceste 57 de miliarde, 18 miliarde reprezintă îngheţarea salariilor şi a pensiilor şi a tuturor celorlalte drepturi conexe care făceau parte din Ordonanţa Trenuleţ pentru 2026. Acest pachet a fost negociat cu Comisia, avem un impact pozitiv, avem semnale pozitive de la Comisie că, în cazul adoptării înainte de Consiliul Ecofin, evaluarea Comisiei va fi bună. Deci intrăm pe un nou drum. Un drum în care lucrăm în primul rând la fundaţie, să fie solidă, pe care să construim celelalte elemente ale economiei pe care vrem să o proiectăm. O economie în care să ne orientăm spre investiţii, care să fie predictibilă, în care supravegherea bugetelor, disciplina bugetară se va face într-un cu totul alt mod”, a declarat Alexandru Nazare, citat de Agerpres.

Noi precizări despre TVA și combaterea evaziunii fiscale

ACTUALIZARE 18:01 TVA pentru industria HORECA: „Nu putem discuta o reașezare atât de largă, cu excepția HORECA, unde premierul a explicat: rămâne HORECA la 11%, dar vrea să vadă o performanță și conformare mai mare. Sub rezerva acestei chestiuni, (premierul Bolojan) a vorbit despre luna octombrie despre o posibilă modificare”, a spus ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Alternativa ar fi fost incomparabil diferită pentru mediul de business: ar fi pus o mare presiune pe dobânzi, s-ar fi prelungit 3-4 ani, ar fi pus o extrem de mare presiune pe curs. Toate acestea, cumulate, ar fi afectat și mai mult mediul de business.

Întrebare: Cu cât se va scumpi traiul românilor?

Alexandru Nazare: Am făcut un calcul. E vorba despre un punct și jumătate 1,5% – 1,8% în cursul anului curent. Vorbesc de inflație, de impactul asupra inflației

Despre combaterea evaziunii fiscale:

Alexandru Nazare: În urma insolvențelor, rămân niște beneficiari reali, care trebuie verfiicați și să ne uităm după zona unde au mers banii. Firmele nu mai există, dar beneficiarul real există. Discutăm despre nuște modificări ale legii insolvenței, la care lucrăm.

Acesta e un exemplu, măsurile sunt mai multe (legate de combaterea eviziunii).

Întrebare: Există vreo șansă ca acest fiscal să poată fi aplicat pentru 4 ani și nu un an și jumătate?

Tanczos Barna: În niciu un caz nu se pune problema.

Întrebare: Dar să rămână în forma actuală 4 ani?

Tanczos Barna: La jumătatea anului viitor, se va face analiza. Sunt convins că e suficient pea ceste elemente. Săptămânile viitoare vin celelalte pachete: eliminare de privilegii și de venituri.

Ministrul Sănătății: „Sunt sute de concedii care par fictive”. Per total, concediile medicale au costat un miliard de lei

ACTUALIZARE 17:37 Ministrul Sănătății, Alexandru Rogobete a anunțat că nu se va aplica CASS pentru patologiile grave (boli oncologice, urgențe medicale, cardiace etc.).

„Se va aplica CASS ca până acum, pentru codul de boală 01 (boală obișnuită”, a spus Robogete. Pentru o perioadă de până la 7 zile (de concediu medical) – 55%, pentru 8-14 zile – 65%, peste 15 zile – 75%.

„Impactul financiar al concediilor medicale a fost de un miliard de lei”, a spus ministrul Sănătății, care a adăugat că așteaptă rezultatele corpului de control.

„Sunt sute de concedii care, din punctul nostru de vedere, par fictive”, a spus ministrul.

Ministrul Sănătății a spus că toate programele naționale de screening vor fi asigurate, indiferent dacă persoana care beneficiază de un astfel de program e sau nu asigurată.

„În ceea ce priveşte baza sau metoda de lărgire a numărului de contribuabili la asigurări de sănătate, pentru persoanele cu handicap nu se va aplica taxa CASS. De asemenea, se menţine calitatea de asigurat fără plata contribuţiei pentru bolnavii cu afecţiuni oncologice beneficiari ai programelor de sănătate până la vindecarea respectivei afecţiuni. Bolnavii neasiguraţi dar care beneficiază de alt tip de programe naţionale de sănătate vor beneficia de servicii medicale în cadrul acelui program de sănătate. Şi aici vă dau ca exemplu diabetul sau cardiologia”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Astfel, persoanele coasigurate, respectiv soţul/ soţia sau părinţii fără venituri proprii aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate, vor dobândi calitatea de asigurat în condiţiile în care persoana care le coasigură va plăti contribuţia de asigurări sociale de sănătate pentru şase luni calculată la salariul de bază minim brut garantat în plată şi astfel se acordă calitatea de asigurat pentru 12 luni.

  • Nu se va renunța la sporuri pentru cadrele medicale
  • Se vor introduce criterii de perfomanță pentru managerii spitalelor și șefii de secție
  • Horațiu Remus Moldovan, șeful CNAS: Întârzierile pentru medicamente compensate: I-am rugat pe farmaciști să prezinte punctual situațiile. În ceea ce privește perspectiva CNAS, nu există și nu ar trebui să existe astfel de întârziere. În ultimele 2 luni, au fost întârzieri de 10 zile, plus/minus două zile. Dar suntem cu plățile la farmacii la zi. În momentul de față, suntem în acel termen legal de 60 de zile – aceste medicamente se plătesc la 60 de zile. Sperăm să nu ajungem la întârzieri mai mari.

Ministrul Muncii, principalele declarații:

ACTUALIZARE 17:11 Ministrul Muncii, Petre Manole, face declarații.

Întrebare: Cum s-a ajuns la pragul de 3.000 ca pensie mare?

Răspunsul ministrului: Nu există pensie mare sau mică, pensia pe contributivitate este contributivă, cu cât mai mare cu atât mai bine. Pragul de 3.000 a fost o decizie a guvernului Bolojan. Despre combaterea muncii la negru Răspunsul ministrului: Măsurile sunt preponderent fiscal bugetare, fără să spun că munca la negru nu trebuie combătută. Există instrumente și se întâmplă asta.

Veniturile salariale rămân la nivelul lui decembrie 2024 până la finalul lui 2026;

Se reduce majorarea salariilor de bază de la maxim 50% la maxim 35% atunci când e vorba despre cei care lucrează în proiecte finanțate din fonduri europene; o scădere de 15% aici, este adăugat un criteriu de performanță – se va acorda doar pe perioada contractată în proiect și nu pentru prelungirea de implementare a unui proiect;

Indemnizația de hrană are un plafon de până la 6.000 lei lunar și are un cuantum 347 lei; 

Rămâne suspendarea ocupărilor posturilor prin concurs, pentru a nu crește numrul angajaților din sistemul bugetar;

CASS pentru pensiile mai mari de 3.000; 2,9 milioane de pensioanri nu vor avea de plătit niciun leu în plus după modificarea legislativă;

Voucherele de vacanță se vor acorda pentru cei care câștigă mai puțin de 6.000 net;

Ministrul Educației: Creștem norma didactică cu două ore

ACTUALIZARE 16:35 Principalele declarații ale ministrului Educației, Daniel David:

Voi implementa măsurile ținând cont de principiul raționalității. Orice măsura trebuie să se înscrie la practicile europene și principiul decenței. Așteptăm atâtea resurse cât își permite țara și pe măsura ce eficientizăm Ministerul o să-i aducem în acest sistem cu implicații pe termen scurt, mediu și lung;

Pe termen scurt, nu avem de disponibilizat oameni, ci trebuie să angajăm, și nu modificăm salarii;

Pe termen mediu, punctul de raportare pentru debutantul universitar trebuie să fie salariul brut pe economie, trebuie cuprinse în legea salarizării;

Peste cinci ani, să nu mai amânăm angajamentele pe care le-am făcut pentru Educație;

Despre „anomalii” în sistemul de Educație

În ultimii ani, deși numărul de copii din zona preuniversitară a scăzut, numărul de norme didactice a crescut; De ce? Am văzut că am luat mpsuri prin care stabilind numprul minim și maxim de copii într-o clasă, am fragmentat clasele;

În ultimii ani am acceptat degrevările de normă, am redus din normele de interacțiune cu copilul dar păstrezi salariul. Dar foarte interesant degrevările de normă au fost însoțite de plata cu ora;

Bugetul pentru burse a crescut extrem de mult în ultimii ani. Am generat un fond pentru burse care nu se exprimă în performanță în Educație, măcar participarea la Bacalaureat și nu vedem acest lucru;

Măsurile propuse

În norma didactică creștem numărul de ore prin care profesorii interacționează direct cu copii cu două ore;

În cazul profesorilor performanți, care au vechime, vom crea posibilitatea să fie degrevați de timpul de lucru pe care îl au. Este o modificare temporară, un ciclu de studii, patru ani;

În zona elevilor nu schimbăm doar bugetul, ci sistemul de burse. Sistemul are o varietate de burse, foarte compplex. Vreau să propun trei tipuri de burse, de merit – dar va fi definit ca merit, nu mai mult de 15% dintre elevi dintr-o clasă; bursa socială, dar bine gândită pentru elevii care sunt dezavantajați, bursele tehnologice pentru copii din școlile profesionale;

Menținem premiile pentru performanțele la olimpiadă; Cei performanți vor primi mai mult ca până acum;

Declarațiile ministrului Alexandru Nazare

ACTUALIZARE 17:48 Cea mai impotantă reformă din Sănătate va viza performanța. Măsuri concrete – luna august – regândirea indicatorilor de performanță pentru managerii de spitale și pentru șefii de secție, pentru a evaula mai bine echipele medicale, a spus ministrul Sănătății.

Nu a existat discuția de a reduce sporurile.

ACTUALIZARE 16. 17 Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a explicat de ce a ajuns România în această situație.

„Încep cu evoluția cheltuielilor, în 2021 era de 459 miliarde, iar astăzi 831 miliarde. O creștere de 43% a cheltuielilor. Deficitul în 2021 era 79 miliarde (6,7% din PIB), acum e de 176 miliarde.

Datoria publică în 2021 era de 576 miliarde, astăzi prognozăm că va depăși 1100 miliarde sau 58% din PIB. Toate aceste creșteri nu au putut fi susținute de creșterea veniturilor”, a spus el.

Nazare a adăugat că suntem de 5 ani în deficit excesiv și trebuie să muncim în următorii 5 ani ca să ieșim.

„Nu putem avea ambiții de a negocia lucruri la Bruxelles cât avem această ștampilă de deficit”, a spus el.

„Prin acest pachet fiscal, evităm trei riscuri extrem de importante. Primul risc este acest risc de suspendare a fondurilor europene, a fondurilor de coeziune și din PNRR, dată fiind procedura lansată de Comisie pentru că nu am luat acțiuni corective din ianuarie.

Pașii următori, dacă nu am fi adoptat acest pachet, ar fi fost ca procedura să meargă mai departe. Ar însemna penalizări pe fonduri europene. Salvăm aceste fonduri europene care sunt suspendate transmițând un pachet fiscal care să aibă anvergura pe care Comisia o cere”, a spus Nazare.

„Al doilea lucru :păstrăm calificativul de investiții”, a spus el, adăugând că ultima dată când a fost retrogradată România, „a atras foarte multe consecințe: o devalorizare mare care afectează toată populația, nu doar capacitatea statului de a se împrumuta.”

„În al treilea rând, strategic, deschidem drumul negocierii împrumuturilor din PNRR. Simplul fapt că azi am publicat pachetul a influențat licitațiile care erau în curs. Dacă am fi pierdut calificativul de investiții, ne-am fi diminuat libertatea de decizie economică și capacitatea de a ne împrumuta pe piețe”, a spus Nazare.

„Prin acest pachet fiscal, evităm trei riscuri extrem de importante. Primul risc este acest risc de suspendare a fondurilor europene, a fondurilor de coeziune și din PNRR, dată fiind procedura lansată de Comisie pentru că nu am luat acțiuni corective din ianuarie.

Pașii următori, dacă nu am fi adoptat acest pachet, ar fi fost ca procedura să meargă mai departe. Ar însemna penalizări pe fonduri europene. Salvăm aceste fonduri europene care sunt suspendate transmițând un pachet fiscal care să aibă anvergura pe care Comisia o cere”, a spus Nazare.

„Al doilea lucru :păstrăm calificativul de investiții”, a spus el, adăugând că ultima dată când a fost retrogradată România, „a atras foarte multe consecințe: o devalorizare mare care afectează toată populația, nu doar capacitatea statului de a se împrumuta.”

„În al treilea rând, strategic, deschidem drumul negocierii împrumuturilor din PNRR. Simplul fapt că azi am publicat pachetul a influențat licitațiile care erau în curs. Dacă am fi pierdut calificativul de investiții, ne-am fi diminuat libertatea de decizie economică și capacitatea de a ne împrumuta pe piețe”, a spus Nazare.

Impactul pachetului fiscal

Ministrul a spus că pachetul fiscal are un impact pe venituri de circa 9,5 miliarde în 2025, iar pe cheltuieli – de 1,2 miliarde. Impactul pe 2026 este de 35 miliarde pe venituri și 57 miliarde pe cheltuieli. 18 miliarde sunt legate de înghețarea salariilor și pensiilor.

„Acest pachet a fost negociat cu CE, avem semnale pozitive că în cazul adoptării înainte de Consiliul Ecofin, evaluarea Comisiei va fi bună. Intrăm pe un nou drum, în care lucrăm la fundație, să fie solidă, pentru a construi o economie orientată spre investiții, predictibilă”, a spus ministrul.

„Am introdus două chestiuni care țin de responsabilitate fiscală: Premierul va prezenta un raport asupra stării economiei în Parlament, la fel va face ministrul de Finanțe. Nu mai trebuie să propunem bugete în Parlament fără analiza situației economice”, a spus el.

Întrebat de ce trebuie să plătească românii pentru neseriozitatea politicienilor, Nazare a spus: „Respect contribuabilii, antreprenorii, pe toți plătitorii de taxe care fac acest efort și îi rog să vină în acest parteneriat alături de noi, chiar dacă acest prim pachet este preponderent pe venituri. Pachetul nu are culoare politică, e un pachet care protejează România. Azi e prima etapă, aceste măsuri vrem să vizeze în mod egal toate zonele. Dacă nu luam aceste măsuri, eram obligați să luăm dublul acestor măsuri în trei luni.”

De ce crește TVA

El a explicat ce sume vor fi obținute din creșterea taxelor: „avem creșteri de 1 miliard la accize în acest an, prin așezarea plafonului pentru CASS la pensiile peste 3.000 de lei vom obține 1,3 miliarde în acest an și peste 4 miliarde în 2026. Mărim impozitul suplimentar pentru sistemul bancar de la 2 la 4% în acest an, un impozit temporar, care va avea un impact de circa 400 milioane în acest an și 1,8 miliarde în 2026.

„Creștem taxele de autorizare și taxele conexe pe jocuri de noroc. La autorizare cu 30%, un cuantum foarte important. Jucătorilor care au câștiguri până în 10.000 de lei li se va reține 10%”, a spus el.

Nazare a spus că impozitul progresiv nu putea fi aplicat rapid, dar că nici nu era de acord cu acesta.

„Cota unică funcționează, nu ar trebui să schimbăm lucruri care funcționează”, a spus el.

El a explicat de ce crește TVA de la 19% la 21%: „Opțiunile Comisiei trimise au fost foarte clare și priveau impactul bugetar, ponderea în PIB pentru fiecare măsură. În discuții am constatat că acestea sunt variantele acceptate. Comisia consideră creșterea la 21% ca o măsură credibilă, având deficitul de încredere pe care l-am creat de ani de zile.”

El a adăugat că vor fi luate și măsuri pentru stimularea economiei, și pentru reducerea cheltuielilor. Nazare a mai spus că Guvernul nu putea face în 8 zile măsuri ample pentru reducerea cheltuielilor. 

Declarațiile vicepremierului Tanczos Barna

ACTUALIZARE 16. 13 Vicepremierul Tanczos Barna a spus că e nevoie de corectarea în viitorul apropiat a creșterii accelerate a datoriei publice și deficitului bugetar.

„Primul lucru care trebuie adresat sunt deficitele gemene, această situație creată în ultimii 10-12 ani. Creșterea accelerată a datoriei publice și deficitul bugetar trebuie corectate în viitorul apropiat. Trebuie să spunem deschis că deficitul bugetar este nesustenabil fără măsurile de corecție. „Suntem presați de timp, am avut o perioadă cu foarte multe alegeri”, a spus vicepremierul.

„UE și agențiile de rating au spus că primele variante prezentate nu sunt suficiente, astfel încât am elaborat acest pachet”, a adăugat el.

 

Premierul Ilie Bolojan a anunțat, într-o conferință de presă susținută miercuri la Palatul Victoria, măsurile fiscale pe care le va lua Guvernul pentru reducerea deficitului bugetar. Potrivit lui Bolojan, TVA va crește de la 19% la 21%, cu excepția unor produse care rămân la cota de 11% (alimente, medicamente, lemne pentru foc).

„Ne propunem, ca până la finalul acestei săptămâni, să facem consultările publice şi cel mai târziu, marţi, săptămâna viitoare, când avem şedinţa ministrilor de Finanţe din Uniunea Europeană, Consiliul Ecofin, să avem acest pachet adoptat şi ne propunem să îl punem în practică prin asumarea răspunderii Guvernului în cursul săptămânii viitoare”, a spus premierul.

„Vom reaşeza taxa pe valoare adăugată la două cote. Astăzi avem trei cote, de 5, de 11 şi de 19%. Cele două cote la care propunem reaşezarea sunt cota de 11% şi cota de 21%. La cota redusă vor rămâne, aşa cum a fost şi până acum, medicamentele, alimentele, serviciile publice de apă şi canalizare, apa pentru irigaţii, cărţile, lemnele de foc şi energia termică. Propunem de asemenea ca şi industria Horeca să rămână la acest nivel”, a anunţat şeful Executivului.

O a doua măsură de creştere a veniturilor este cea de creştere a accizelor.

„E o creştere de bază de 10% care se propune pentru băuturile alcoolice, pentru combustibil. La combustibil, la motorină, va funcţiona o schemă de restituire parţială a acestei creşteri către companiile care asigură transportul în România, în aşa fel încât acest şoc să fie parţial atenuat. De asemenea, va creşte şi acciza pentru ţigări”, a anunţat premierul.

Un al treilea element important este creşterea numărului de contributori la Casa Naţională de Sănătate. Avem puţin peste 6 milioane de contributori şi avem peste 16 milioane de beneficiari, a subliniat Ilie Bolojan.

Premierul a mai spus că toate aceste măsuri ar urma să intre în vigoare de la data de 1 august. 

Editor : C.A.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

Continua să citești

Reacția AUR la măsurile anunțate de Guvernul Bolojan: Partidele de la guvernare vor să sărăcească toţi românii

Sorin Grindeanu vrea ţinte lunare pentru ANAF: „Dacă nu sunt atinse, voi cere demiterea conducerii”

Ionuț Moşteanu s-a întâlnit cu Mark Kelly, membru al Comisiei pentru Forţe Armate în Senatul SUA. Ce au discutat cei doi

Bolojan: Comisia ne-a păsuit, dar pentru că am tot amânat ce am promis, suntem ca în bancul Petrică și lupul – nu te mai crede nimeni

Exclusiv Ministrul Bogdan Ivan așteaptă scuze de la un coleg din Guvern. „Așa ar fi frumos, dar n-am nicio problemă dacă nu vin”

„La ce lucrați?” Câți angajați a găsit Bolojan la departamentele de Protocol și de Reziliență Instituțională din Guvern

Bolojan, după ce Ciolacu a exclus riscul de colaps economic: „Dacă e atât de bine, de ce n-a fost niciun entuziasm să fii premier?”

Bolojan trimite la Parchet afacerea RA-APPS – EximBank. „Oamenii care conduc aceste instituţii nu mai stau liniştiţi”

Ilie Bolojan, despre reorganizarea administrativ-teritorială: „I-aş minţi pe români să le spun că va fi făcută anul acesta”

Alegerile Editorului

Reacția AUR la măsurile anunțate de Guvernul Bolojan: Partidele de la guvernare vor să sărăcească toţi românii

iulie 4, 2025

Un bărbat care a furat un telefon mobil al unui copil a folosit dispozitivul ca să sune la 112, după ce s-a rătăcit pe munte

iulie 4, 2025

Cel puţin patru morţi şi 38 de dispăruţi în urma scufundării unui feribot în largul insulei indoneziene Bali

iulie 4, 2025

Guvernul are astăzi o ședință în care discută pachetul cu măsurile fiscal-bugetare

iulie 4, 2025

Sorin Grindeanu vrea ţinte lunare pentru ANAF: „Dacă nu sunt atinse, voi cere demiterea conducerii”

iulie 4, 2025

Cele mai recente știri

Video Încă o zi de proteste ale bugetarilor. „Sporul de condiții vătămatoare nu reprezintă un privilegiu”. Guvernul are în analiză noi măsuri

iulie 4, 2025

Gabriel Heinze se alătură stafului lui Mikel Arteta la Arsenal

iulie 4, 2025

Peter Rufai a murit. Legendarul portar al Nigeriei avea 61 de ani

iulie 4, 2025
Facebook X (Twitter) Pinterest TikTok Instagram
© 2025 Gardianul Zilnic. Toate drepturile rezervate.
  • Politica de Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
  • Contactează

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.